Peter Štrbo Rôzne

Presťahujú sa mestskí policajti do Domu kultúry?

Aj o tejto možnosti sa hovorilo na poslednom zasadnutí MsZ. Prevláda názor, že peniaze za predaj priestorov MsP by sa v súčasnej situácii hodili, no presun do Domu kultúry si kompetentní ani nezainteresovaní predstaviť nevedia. Pre zástupcu náčelníka

Zástupca primátora Jozef Mečiar počas rozpravy o navrhovanom rozpočte oboznámil šalianskych poslancov s možnosťou ďalšieho príjmu do mestskej kasy v hodnote približne 100 tisíc eur a opäť otvoril otázku sťahovania Mestskej polície Šaľa. „Je tu možnosť predaja priestorov, kde momentálne sídli mestská polícia. Evidujeme záujemcu a tento príjem vyzerá byť nádejný. V tejto súvislosti treba hľadať pre MsP nové priestory. Ako vhodné sa javia priestory v Dome kultúry,“ povedal Jozef Mečiar. Zasadnutí MsZ sa pravidelne zúčastňujú aj zástupcovia mestskej polície. Priamo na „mieste činu“ bol horúcou novinkou zjavne prekvapený zástupca náčelníka MsP Miroslav Martinček, ktorého sme sa opýtali, ako zobral túto informáciu. “Zobral som ju ako človek, ktorý sa po prvýkrát dostane k informácii, ktorá sa ho bytostne týka,“ uviedol Martinček, ktorého praktika „o nás bez nás“ evidentne zaskočila. Zástupca primátora potvrdil, že mestská polícia nemala o plánovanom „transfere“ doposiaľ žiadnu vedomosť. „S mestskou políciou sme sa o tejto alternatíve ešte nerozprávali, lebo ide naozaj o veľmi horúcu informáciu,“ reagoval Mečiar.

//Miroslav Martinček a Jozef Mečiar o možnom sťahovaní MsP://

Myšlienka presťahovať mestskú políciu do Domu kultúry sa nepozdávala ani poslancovi Morávkovi. „Súhlasím s tým, že 100 tisíc eur je pre mesto zaujímavá čiastka. Nájsť náhradné priestory však bude zložité. Nestotožňujem sa s navrhovaným novým pôsobiskom mestskej polície, ktorým by mal byť Dom kultúry, nakoľko vieme, aké kolízne prípady mestskí policajti často riešia a s akým typmi občanov sa stretávajú,“ vyslovil svoj názor Július Morávek.

Foto: Miroslav Martinček, zástupca náčelníka MsP Video: youtube/Šaľa24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM