Peter Štrbo Futbal

Prekvapenie na úkor lídra z Trenčína sa nekonalo

V Trenčíne sa mohlo zrodiť prekvapenie kola, keď ešte v 67. minúte viedli futbalisti Šale gólom Mihálika zo začiatku zápasu nad suverénom a neohrozeným lídrom súťaže 1:0. Potom ale v priebehu piatich minút dva krát inkasovali a všetky body tak ostali

Už v prvej minúte vyskúšal pozornosť Kolmokova najlepší strelec súťaže Depetris. V 8. minúte sme zahrávali rohový kop, podarilo sa nám aj úspešne zakončiť ale následne Mukalengovi odpískali ofsajd. O štyri minúty sme zahrávali ďalší roh, Devečka nakrátko rozohral a po „narážačke“ so so spoluhráčom odcentroval z kraja šestnástky presne na hlavu Mihálika, ktorý sa nemýlil a otvoril skóre zápasu. Domáci mali územnú prevahu, do finálnej fázy sa však nedostávali. V 27. minúte nebezpečne zamieril z priameho kopu Salinas, lopta letela tesne mimo našej brány. V ďalšom priebehu nám Trenčania v poli príliš loptu nepožičiavali, všetko však končilo na našej pozorne hrajúcej obrane. Azda najväčšiu šancu Trenčína spálil v závere polčasu Depetris, ktorý v 45. minúte z blízka hlavičkoval nepresne.

Trenčania pokračovali v tlaku aj v druhom polčase, vyložené šance si však dlho nevytvárali. V 58. minúte dostal dobrú prihrávku do našej šestnástky aktívny Depetris, pozorný Devečka mu výborným zákrokom v poslednej chvíli vypichol loptu. V 61. minúte sa Zajacovi podarilo presne zakončiť spoza šestnástky, Volešák však strelu bezpečne kryl. V 67. minúte sme už domácich neudržali na dištanc a Baez po peknej individuálnej akcii v našej šestnástke vyrovnal na 1:1. Nanešťastie sme o 5 minút opäť inkasovali, keď Salinas výborne vypálil z priameho kopu, Kolmokov stihol vyraziť, no odrazená lopta sa dostala k Ševelovi, ktorý dorážkou poslal domácich do vedenia. V 89. minúte sme sa ešte ocitli v pološanci, ale Takács sa v šestnástke k centrovanej lopte nedostal. Z víťazstva sa tak tešil líder súťaže, avšak viacerí domáci diváci skonštatovali, že káder Šale určite nepatrí na spodné priečky tabuľky.

AS Trenčín – Slovan Duslo Šaľa 2:1 (0:1)

Góly: 67. Baez, 73. Ševela – 12. Mihálik. Rozhodoval: Molitoris ŽK: Kleščík – Zajac, Devečka, Konopásek, 864 divákov

AS: Volešák – Csögley, Kleščík, Ševela, Valla – Mazán, Salinas (76. min. Godál), Aldo Baez, Štefánik, Mondek (46. min. Malec) – Depetris. Tréner A. Guľa.

Duslo: Kolmokov – Jakubička, Mihálik, Čirik, Devečka – Toporčák (84. min. Cs. Takács), Konopásek, O. Lancz, Jurkemik – Zajac (81. min Tulio Reis), Mukalenga (62. min. Fljaško). Tréner A. Dragúň.

Hlasy trénerov:

A. Guľa (AS): " Takto si predstavujem hrať o všetko,… Viac ako dominancia s loptou ma teší fakt, ako sme púristúpili za nepriazneivého stavu k druhému poľčasu. Hráči ukázali charakter, srdce a vôľu a za to im chcem poďakovať."

A. Dragúň (Duslo): Trenčín je už istým postupujúcim, hrá uvoľnene, v pohodičke, kým my ju nemáme. Súper si vytvoril tlak, ale nie šance. Mrzí ma naša pasivita v II. polčase, tá futbalu nesvedčí , preto sme zaslúžene prehrali. Kto proti Trenčínu nepodá nadpriemerný výkon, nemôže chytiť bodík."

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM