Zlatica Gregorová Kultúra Rôzne

Prehľad víkendových tipov: Prichádzajú tradičné slávnosti, vyberie si každý

Po slnečných dňoch prišlo príjemné ochladenie, to však neznamená, že víkend treba stráviť pod teplou dekou. V dohľade je totiž množstvo zábavy.

Ilustračný obrázok k článku Prehľad víkendových tipov: Prichádzajú tradičné slávnosti, vyberie si každý
Foto: Zlatica Gregorová

Počas najbližších dvoch dní sa môžete dosýta kultúrne, spoločensky aj športovo vyžiť.

V Šali na vás už čakajú Večianske slávnosti s vystúpeniami miestnych umelcov aj pozvaných hostí. V domčeku sa môžete potešiť maľovanými hodvábnymi šatkami a kto sa rád bojí, nech nezabudne na strašidlá.

KULTÚRA

2.- 19. mája 2018, Dom ľudového bývania Šaľa

MAĽOVANÝ HODVÁB A ŠPERK

Tvorba Gabriely Kodadovej je iste Šaľanom dobre známa. Okrem jej záľuby v tvorbe mandál a iných zaujímavosti sa zaoberá vytváraním originálnych ručne maľovaných šatiek. Spolu so šperkami si ich budete môcť pozrieť na aktuálnej výstave v domčeku so slamenou strechou. Otvorené je Utorok – Sobota: 9.00 – 12.00, 12.30 – 17.00 hod.

19. máj 2018, Dom ľudového bývania Šaľa

NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ

Počas sobotné popoludnia do neskorého večera na vás čaká bohatý kultúrny program. Okrem výstavy Maľovaný šperk a hodváb v interiéri domčeka, tu od 14.30 hod. vystúpia žiaci šalianskej ZUŠ. Od 17.30 vás potešia Materinky zo Šale. Neoddeliteľnou súčasťou tajomnej noci a historickej pamiatky budú strašidlá. V domčeku môžete v tento deň zažiť naozaj nezvyčajné veci. Viac si prečítateTU: V domčeku oslávia svoj veľký deň: Čakajú na vás tajomné strašidlá!

18.- 19. máj 2018, Veča

VEČIANSKE SLÁVNOSTI

Aký by to bol máj bez tradičnej zábavy. Konať sa bude i tento rok na parkovisku pred večianskym hypermarketom. Počas dvoch dní na vás čaká príjemná spoločnosť. Kultúrny program s vystúpeniami žiakov miestnych škôl a šalianskch malých aj veľkých umelcov sa začne od 15.00 hod. Večer už bude patriť dospelákom a známym slovenským umelcom. Detailné informácie získate v našom nedávnom článku : Chystajte sa na poriadny žúr: O pár dní vypuknú Večianske slávnosti

ŠPORT

19. máj 2018 18.00 hod. Mestská športová hala Šaľa

Play off MOL ligy o majstra SR 

HK Slovan Duslo Šaľa  – Iuventa Michalovce

V sobotný podvečer sa môžete vybrať do mestskej haly a poriadnym potleskom vybrucovať naše hráčky k čo najlepšiemu výkonu v treťom finálovom zápase.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

19. – 20. máj 2018 20.00 hod.

Deadpool 2 (Deadpool 2)

Réžia: David Leitch  •  Kamera: Jo­nathan Sela  •  Hudba: Tyler Bates  •  Hrajú: Ryan Reynolds, Josh Brolin, Brianna Hildebrand, Terry Crews, Stefan Kapicic, Zazie Beetz, Karan Soni, Morena Baccarin, T.J. Miller, Eddie Marsan, Jack Kesy, Leslie Uggams, Julian Dennison, Hayley Sales, Luke Roessler, Scott Vickaryous.

Pripravte sa na druhý príchod Wade Wilsona alias Deadpoola (Ryan Reynolds). Možno s ním prežijeme okamžiky, keď ako kuchár prežíva smrtiaci hovädzí útok a hneď potom prahne po splnení svojho veľkého sna: stať sa najvyhľadáva­nejším barmanom v Mayberry. A súčasne sa chce vyrovnať s tým, že úplne stratil chuť a snaží sa teda znovuobjaviť správne životné korenie. Bojuje s nindžami aj s japonskou jakuzou a vzdoruje svorke sexuálne agresívnych psov. …

19. – 20. máj 2018 17.30 hod.

Ukradnutá princezná (Ruslan i Ljudmila)

Láska je silnejšia než kúzla. Tento príbeh sa odohráva v čase vznešených rytierov, krásnych princezien a nebezpečných čarodejníkov. Ruslan je potulný umelec no sníva o tom, že sa stane rytierom. Jedného dňa stretne krásnu Milu do ktorej sa okamžite zaľúbi a vôbec netuší, že je dcérou kráľa. Šťastie zaľúbencov netrvá dlho, lebo zákerný čarodejník Černomor ukradne Milu priamo pred jeho očami, aby všetku jej lásku zmenil na vlastnú magickú moc. Ruslan sa bez zaváhania vydá hľadať princeznú aj napriek všetkým prekážkam aby dokázal, že láska je silnejšia než kúzla.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM