Zlatica Gregorová Rôzne

Predveľkonočný víkend je na dosah: Ako si ho spestríte?

Vtáctvo aj príroda sa budia zo studenej zimy a my veríme, že slniečko čoskoro začne hriať. Pozrite sa, ako zatiaľ môžete využiť voľný čas.

Ilustračný obrázok k článku Predveľkonočný víkend je na dosah: Ako si ho spestríte?
Foto: Zlatica Gregorová

Počas nasledujúcich voľných dní sa zrejme jar predsa len do našich končín priblíži. A tak si okrem zdobenia veľkonočných kraslíc a pletenia korbáčov vychutnajte aj zvieratká v historickom domčeku alebo zájdite povzbudiť športovcov.

KULTÚRA

13.3. – 28.3.2018 Dom ľudového bývania Šaľa

Dar života

V priestoroch Domu ľudového bývania si môžete pozrieť výstavu fotografií členov fotoklubu Terra Wag. Prichystali ju pre vás k Svetovému dňu vody, ktorý Šaľania oslávili 22. marca 2018. Fotografie zachytávajú všetky podoby tejto životodarnej tekutiny v každom ročnom období.

24.3.2018 od 9.00 – 16.30 hod., Dom ľudového bývania Šaľa

Zvieratká v domčeku

Lektorka Veronika vás v sobotu očakáva na nádvorí domčeka so slamenou strechou. Pripravená je pre vás prehliadka domácich zvierat z Detskej farmy Humanita z Kráľovej nad Váhom.

ŠPORT

24. marec 2018, 18.00 hod., Mestská športová hala Šaľa

  • HÁDZANÁ

HKM Šaľa – ŠKP Bratislava

24. marec 2018 10.00 hod., 15.00 hod., Trnovec nad Váhom

  • STOLNÝ TENIS

Stolnotenisový Klub Dynamo Trnovec nad Váhom pozýva všetkých priaznivcov stolného tenisu  na  športové stretnutie 2. ligy.

TJ Dynamo Trnovec nad Váhom  –  Vlkas o 10:00 hod.

TJ Dynamo Trnovec nad Váhom   –  Zlaté Moravce o 15:00 hod. 

  • FUTBAL

25. marec 2018 15.00 hod., štadión Antona Keszeliho

Futbalový klub Dynamo Trnovec nad Váhom pozýva priaznivcov trnoveckého futbalu na majstrovské futbalové stretnutie. Tímy sa potešia vašej návšteve a usilovnému povzbudzovaniu.

VII. ligy SA – GA, 18. kolo

Trnovec nad Váhom – Gáň

KINOTIPY KINA ŠAĽA

24. 3 – 25. 3. 2018 20.00 hod.

Oni 2: Nočná korisť (The Strangers: Prey at Night)

Malo to byť príjemné rodinné stretnutie v chatovej osade na brehu jazera, ale na miesto určenia dorazila iba jediná rodina. Všade je úplné ticho a nikde v okolí nikoho nie je vidno…až kým sa večer neozve zvonček na dverách. Za nimi stoja traja psychopati v strašidelných maskách a nožmi v rukách. Práve našli svoju korisť a lov sa môže začať. Rodičia alebo deti? Kto bude silnejší a prežije?

24. 3. 2018 18.00 hod.

Pacific Rim: Povstanie (Pacific Rim: Uprising)

Hrajú: John Boyega, Scott Eastwood, Tian Jing, Rinko Kikuči, Charlie Day, Burn Gorman, Adria Arjona, Cailee Spaeny, Rahart Adams, Karan Brar, Nick E. Tarabay, Max Zhang, Makkenjú, Daniel Feuerriegel, Ivanna Sachno, Levi Meaden. Scenár: Emily Carmichael, Kira Snyder, Steven S. DeKnight, T.S. Nowlin. Réžia: Steven S. DeKnight. Kamera: Daniel Mindel. Hudba: John Paesano. Pokračovanie sci-fi Guillerma del Tora Pacific Rim – Útok na Zemi. Jake Pentecost sa spojí s Mako Moti, aby mohli spoločne veliť novej generácii Jeagerov proti ničivej Kaiju hrozbe.

24. 3 – 25. 3. 2018 16.00 hod.

Králik Peter (Peter Rabbit)

Rozprávková komédia podľa svetoznámych príbehov Beatrix Potterovej prichádza na veľké plátno!

Rebelský králik Peter žije svoj veselý bezstarostný život spolu s ostatnými zvieratami na farme. Nový majiteľ statku sa však o svoj životný priestor deliť nemieni – a už vôbec nie so zvieratami. Začína sa tak bizarná vojna o teritórium medzi ním a obyvateľmi záhrady.

25. 3. 2018 18.00 hod.

Cesta za kráľom trollov (N THE LAND OF ASH / ASKELADDEN – I DOVREGUBBEN­S HALL)

Že sú trollovia len malé roztomilé bytosti? Ani nápad! Réžia: Mikkel Brænne Sandemose  •  Kamera: John Christian Rosenlund Hrajú: Vebjørn Enger, Eili Harboe, Mads Sjøgård Pettersen, Elias Holmen Sørensen, Allan Hyde, Thorbjørn Harr, Gard Eidsvold, Synnøve Macody Lund. Rodinný fantasy film „Cesta za kráľom trollov“ rozpráva príbeh Espena, syna chudobného farmára. So svojimi bratmi Petrom a Pavlom sa vydá na nebezpečnú výpravu za záchranou princezny Kristin zo zajatia zlého trolla známého ako Horský kráľ, aby získal odmenu a zachránil tak rodinnú farmu.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM