Zlatica Gregorová Kultúra Rôzne

Pred nami je prvý májový víkend: Čo si nemôžete nechať ujsť v Šali a okolí?

Pred ďalším voľnom sa poriadne nadýchnite. Číha na vás kopec aktivít, ktoré by ste nemali zmeškať.

Ilustračný obrázok k článku Pred nami je prvý májový víkend: Čo si nemôžete nechať ujsť v Šali a okolí?
Foto: Zlatica Gregorová

Na výber máte návštevu výstavy, kina, divadla, športového podujatia a môžete si aj navariť chutný guláš v Tešedíkove. Tak vyberajte…

KULTÚRA

2.- 19. mája 2018, Dom ľudového bývania Šaľa

MAĽOVANÝ HODVÁB A ŠPERK

Tvorba Gabriely Kodadovej je iste mnohým nielen Šaľanom dobre známa. Okrem jej záľuby v tvorbe mandál a iných zaujímavosti sa zaoberá i vytváraním originálnych ručne maľovaných šatiek. Spolu so šperkami si ich budete môcť pozrieť na aktuálnej výstave v domčeku so slamenou strechou. Otvorené je Utorok – Sobota: 9.00 – 12.00, 12.30 – 17.00 hod.

5. máj 2018, Šaľa

VOLTÍŽNE PRETEKY SVP Šaľa 2018

TJ Slávia SOUP Šaľa a Stredná odborná škola Šaľa vás srdečne pozývajú na víkendovú akciu. Bude sa točiť okolo koní a pripravený je aj ďalší program. Od 9.00 hod. sa návštevníkom predvedú voltižéri povinné zostavy jednotlivcov a skupín a popoludní od 14.00 hod. to budú zase voľné zostavy. Dekoráciu organizátori pripravili na 18.00 hod. O smädné hrdlá a prázdne žalúdky bude postarané.

5. máj 2018, rybník Telek – Tó Tešedíkovo

XIV. KOTLÍKOVÝ FESTIVAL

Obecná samospráva a starosta obce v spolupráci so ZO Csemadok Tešedíkovo, OZ Telektó, Viniper – Združenie Peredských vinárov a Zo Červený kríž Tešedíkovo pripravili zaujímavé podujatie. To odštartuje 5. mája 2018 od 7.00 hod. kedy prebehne registrácia účastníkov. Od 9.00 – 13.30 hod. budú súťažiaci variť gulášové alebo rybie špeciality. Deti sa zabavia pri kreatívnych hrách a dospelí zase pri hudbe.

7. máj 2018 16.00 hod. Veča

FAMILY PARTY

Občianske združenie Večania pripravilo pre malých aj veľkých opäť zaujímavú lahôdku. V príjemnom prostredí Pribinovho parku vo Veči sa môžete v pondelok popoludní dobre zabaviť. O vašu pohodu sa postará Klaun Adino. Pre hudbychtivých pôžitkárov vystúpi Šláger Feri. O občerstvenie bude postarané.

8. máj 2018 19.00 hod., Dom kultúry Šaľa

Odchody vlakov

Deväťdesiatminútové predstavenie, v ktorom účinkujú Adela a Viktor Vinczeovci si môžete pozrieť už v najbližší víkend. Pohľad do života dvoch neúspešných hercov, ktorí sa aj za cenu totálneho kolapsu snažia zachrániť svoje predstavenie, dobrú povesť a zvláštny milenecký vzťah.

ŠPORT

5. máj 2018 16.30 hod., Futbalový štadión Šaľa

III. FUTBALOVÁ LIGA

Slovan Duslo Šaľa – FK Kovo Beluša

KINOTIPY KINA ŠAĽA

5.5.2018 17.30 hod.

Králik Peter

Rebelský králik Peter žije svoj veselý bezstarostný život spolu s ostatnými zvieratami na farme. Nový majiteľ statku sa však o svoj životný priestor deliť nemieni – a už vôbec nie so zvieratami. Začína sa tak bizarná vojna o teritórium medzi ním a obyvateľmi záhrady. Réžia: Will Gluck, Uvádza: ITA film

5.- 6.5.2018 20.00 hod.

Avengers: Nekonečná vojna

Film Avengers: Infinity War prinesie na plátna kín najsmrtonostnejšiu a najepickejšiu vojnu všetkých čias. Film je zavŕšením desaťročnej cesty filmovým svetom štúdia Marvel. Avegners a ostatní superhrdinovia sa musia spojiť, aby skúsili poraziť mocného Thanosa skôr, ako jeho útok navždy zničí celý vesmír.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM