Tlačové správy

Prečo vymeniť banku za kaviareň, alebo čo všetko dokážete vybaviť cez internet?

Ak ešte stále chodíte do banky osobne čakať v rade, aby ste si vybavili platby alebo spotrebný úver, možno vás to baví a potom ani nemusíte ďalej čítať. Ale ak si viete predstaviť aj lepší program, tak by ste určite mali presedlať na moderné elektronické bankovníctvo.

Ilustračný obrázok k článku Prečo vymeniť banku za kaviareň, alebo čo všetko dokážete vybaviť cez internet?
Zdroj: TASR

To vám umožní všemožne riadiť svoje osobné financie aj z kaviarne či pohodlia domova. Konzervatívnejších klientov často odrádza od využívania internetbankingu obava o bezpečnosť ich peňažných prevodov. Experti sa však zhodujú, že ak má banka dobre zabezpečené svoje systémy, tak platiť účty elektronicky v sebe skrýva určite menšie riziko ako fyzická návšteva banky, kde vám cestou zlodej môže vytiahuť z tašky peňaženku. Zaujímavý test bezpečnosti internetbankingu zverejnila minulý rok webstránka sroinfo.eu. ČSOB získala vynikajúce hodnotenie A-, čo v preklade znamená výborné zabezpečenie a minimálne šance internetových hekerov na získanie vašich bankových hesiel a kódov.

6 finančných produktov, ktoré vybavíte online:

Bežný účet

Buďte v pohode, urobte si doma príjemnú atmosféru, sadnite si k počítaču a spravte niečo dobré aj pre svoje osobné financie. Zriaďte si trebárs v ČSOB účet ČSOB Pohoda a ak ho budete aktívne využívať, môžete ho mať úplne zadarmo. K nemu budete mať automaticky k dispozícii aj mobilnú aplikáciu ČSOB SmartBanking a ihneď si prenesiete správu svojich peňazí priamo do vášho smartfónu alebo tabletu. Ak by ste ho náhodou ešte nemali, v ČSOB ho môžete v rámci ponuky ČSOB SmartÚčet získať (konkrétne Samsung Tab A). . Po tejto skúsenosti už naozaj budete poznať kamennú pobočku banky len zvonku.

Cestovné poistenie

Už za cenu zhruba jednej kávy sa môžete poistiť na jednodňovú služobku alebo výlet do zahraničia. Aj na poslednú chvíľu neskoro večer cez pár klikov vo vašom počítači zaplatíte necelé dve eurá a môžete ísť spokojne spať, keďže máte pokryté liečebné náklady, asistenčné služby, úrazové pripoistenie a dokonca aj krádež či poškodenie batožiny. A na celý rok to môžete mať už od necelých 20 eur. No uznajte, kto by kvôli tomu chodil osobne do poisťovne?

Povinné zmluvné poistenie

Ani kvôli zákonnému poisteniu vášho auta sa nemusíte osobne unúvať niekam do kamennej pobočky. Veď úplne stačí, koľko sa motorista nabehá, kým auto prihlási do evidencie. Po takom dni už úplne stačí si sadnúť doma do kresla, otvoriť počítač a cez webstránku ČSOB si za pár sekúnd vybaviť aj zaplatiť zákonné poistenie. Vstupný bonus do výšky 55 percent a ďalšie možnosti zliav sú už iba ďalším príjemným dôvodom, prečo využiť internetbanking.

Stavebné sporenie

Čo môže byť lepšie ako získať 50 percentnú zľavu z poplatku za uzavretie zmluvy a ešte k tomu nevytiahnuť päty z domu? Takúto kombináciu vám ponúka stavebné sporenie ČSOB, ktoré si vybavíte online. A ak chcete sporiť pre svoje dieťa, ktoré má v ČSOB detský účet Sloník, máte to celkom zadarmo. V prehľadnej kalkulačke na webovej stránke ČSOB si môžete ľubovoľne nastaviť výšku a frekvenciu vašich splátok a okamžite vidíte, koľko zarobíte na úrokoch a aká bude vaša celková nasporená suma.

Sporiaci účet

Chodiť do banky sa neoplatí ani keď si chcete začať odkladať peniaze na horšie časy pre „strýčka Príhodu“, alebo len tak s cieľom byť zodpovedný a niečo si nasporiť. To však neznamená, že ich máte začať strkať pod matrac. V 21. storočí si otvoríte počítač, v online produktoch na webstránke ČSOB si zvolíte kategóriu Sporiace produkty a potom už si len jednoducho nastavíte koľko a ako dlho si budete posielať na váš nový sporiaci účet. Okamžite zobrazená cieľová suma bude určite silnou motiváciou.

Spotrebný úver

Čoraz viac nákupov robíme cez internet a rovnako rýchlo a pohodlne si jedným ťahom vybavíte aj prípadný spotrebný úver. V predvianočnom strese zháňania darčekov a naháňania koncoročných termínov je to skutočne neoceniteľná úspora času. Ak ešte k tomu aktívne využívate svoj bežný účet v ČSOB, banka vám ako odmenu zníži úrokovú sadzu o 1 percento, čo určite s úľavou pocítite na splátkach. Tie prehľadne uvidíte v online kalkulačke na stránke ČSOB, ak zadáte výšku úveru a želanú dobu splácania. Úver môžete kedykoľvek predčasne splatiť a to aj bez poplatku. Byť online sa skrátka oplatí.

foto: ilustračné

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM