Zlatica Gregorová Samospráva

Práce na osvetlení v Šali pokračujú: Na muške sú cestné priechody

Na jar sa začala Tretia etapa modernizácie verejného osvetlenia v Šali. Aktuálne osvetľujú priechody pre chodcov.

Ilustračný obrázok k článku Práce na osvetlení v Šali pokračujú: Na muške sú cestné priechody
Foto: Zlatica Gregorová

Prvá etapa sa uskutočnila v roku 2014, po roku sa spustila druhá a v tomto roku sa rozbehla etapa tretia. Dopravné značenia, tzv. zebry budú viditeľné ešte viac.

Zvýšia bezpečnosť

Práve tieto miesta sú veľmi frekventované a často prehliadané. Nedisciplinova­nosťou i nepozornosťou peších aj motorizovaných účastníkov premávky sú často miestami dopravných kolízií. S jesenným obdobím a nastupujúcim sychravým počasím sú priechody slabšie viditeľné a tak mesto pristúpilo k zvýšeniu bezpečnosti obyvateľov.

Kompetentní z Mestského úradu v Šali počítajú so zabezpečením osvetlenia na 11 šalianskych priechodoch. Premiérovo upravujú ten na Kráľovskej ulici. Práve tam, kde vyrastajú nové mestské bytové domy. „S montážou svetelných zdrojov už začali. Pracovníci minulý týždeň pripravovali betónový základ pre stožiar s napojením na verejné osvetlenie. Následne sa presunú na ďalšie miesta, ktorých je celkovo 11. Všetky spomínané zebry budú osvetlené do konca tohto mesiaca,“ skonštatovala hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Znížené náklady

Realizáciou Tretej etapy modernizácie verejného osvetlenia mesta v meste Šaľa tak výrazne znížia náklady na spotrebu elektrickej energie. Naše ulice získajú na krajšom vzhľade a občania získajú väčší pocit bezpečnosti i lepšiu viditeľnosť.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM