Peter Sýkora Rôzne

Práca terénnych pracovníkov v meste Šaľa sa osvedčila.

Takmer dvojročný projekt zameraný na pomoc bezdomovcov sa končí práve dnes. Podľa Zuzany Melušovej z Mestského úradu v Šali bol veľmi úspešný.

„Cieľovou skupinou boli ľudia postihnutí, prípadne ohrození extrémnou formou sociálneho vylúčenia, čiže bezdomovectvom, žijúci v meste Šaľa. Predpokladalo sa, že do projektu bude zapojených 80 osôb. Konečný počet klientov, ktorým boli služby terénnej sociálnej pracovníčky poskytnuté, je však až 135 klientov,“ uviedla Melušová.
Mesto prostredníctvom projektu pomáhalo bezdomovcom viacerými aktivitami. Okrem samotnej terénnej práce to bol aj výdaj stravy, nízkoprahová nocľaháreň a ďalšia pomoc pri zabezpečovaní základných životných potrieb. Z celkového počtu 135 ľudí dostalo v rámci projektu pomoc 91 mužov a 44 žien. „K najčastejším oblastiam pomoci patrili opatrenia spojené so sociálno-právnou ochranou a kuratelou. V praktickom vyjadrení sú to intervencie zamerané na oblasti zamestnanosti, bývania, zdravia a sociálnej integrácie. Spoločne bolo poskytnutých 1690 intervencií, čo predstavuje mesačne v priemere 70 kontaktov s klientmi odkázanými na pomoc,“ dodala Melušová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM