Peter Štrbo Futbal

Pozvánka: Futbalový víkend v regióne (23.10.)

Kto s kým, kde a kedy? Aj tento týždeň vám prinášame prehľad víkendových futbalových zápasov mužstiev z okresu Šaľa.

IV.liga Nič jednoduché nečaká poslednú Hornú Kráľovú ani v najbližšom kole. V nedeľu hostí Kolárovo, mužstvo z hornej polovičky tabuľky a akýkoľvek bodový zisk by bol za súčasnej situácie úspechom. Minulotýždňová bezgólová remíza v Novom Živote je pre nášho zástupcu zaiste psychickým povzbudením a na úspešnom výsledku môže stavať aj cez víkend.

**Neded **má v tejto súťaži celkom iné „starosti“ a momentálne sa pozerá na to, ako sa dostať späť do čela tabuľky. Podariť sa mu to môže pri priaznivých okolnostiach už po víkende, nakoľko na vedúcu Okoličnú stráca len dva body. Nededu sa do cesty postavia Váhovce, ktoré sa na domácom ihrisku budú chcieť rehabilitovať za svoj biedny výkon na pôde Vionu „B“, ktorý ho pred týždňom vyškolil 0:4.

V.liga Rozbehnuté Tešedíkovo narazí v treťom domácom zápase v rade na Vinohrady a po minulotýždňovej výhre 2:0 nad Beladicami si „Pered“ praje podobný konečný rezultát aj v stretnutí 12.kola. Vinohrady pred týždňom doma zaváhali, prehrali s Orechovou Potôňou a momentálne figurujú na 12.pozícii.

Vlčany majú v najbližšom stretnutí ideálnu príležitosť na prvé víťazstvo v sezóne. Hrajú totiž na pôde posledného Okoč-Sokolca, ktorý taktiež ešte ani raz nebodoval naplno a navyše má na konte iba jediný bodík.

Kráľová nad Váhom cestuje na pôdu druhých Lehníc, ktoré sa na vrchných priečkach tabuľky pohybujú od začiatku sezóny, nečaká ju tam teda nič jednoduché. Futbalisti Kráľovej n/V v uplynulom kole zdolali v ostro sledovanom regionálnom derby Močenok 4:1 a sebavedomie im nebude chýbať ani na pôde kvalitného súpera. Bodový zisk je pre nášho zástupcu celkom reálny.

Trhová Hradská v nedeľu privíta Močenok, ktorý pred týždňom v zápase s Kráľovou n/V prišiel o osemzápasovú sériu bez prehry. V stretnutí s deviatym tímom tabuľky sa Močenok bude snažiť okamžite vrátiť „bodovú vlnu“. Stred tabuľky je však veľmi vyrovnaný a hostia tak budú spokojní zrejme aj s bodom.

II.trieda Trnovec n/v hostí v najbližšom kole posledný tím súťaže Poľný Kesov. Trnovec nezvíťazil už v troch stretnutiach v rade, proti najslabšiemu mužstvu II.triedy tak nemôže mať iné ako víťazné ambície.

Hájske nebude mať, aj napriek dobrým výsledkom v posledných dueloch, na ihrisku Lužianok ľahkú úlohu. Tabuľkoví susedia majú na svojich kontách zhodne po 18 bodov a očakáva sa tak vyrovnané stretnutie s obojstranne rovnakými šancami na víťazstvo.

Selice – Diakovce. Asi najsledovanejší duel víkendu. Regionálne derby a zároveň aj šláger kola, ktorý bude nabitý emóciami na oboch stranách. Favorita toto stretnutie nemá, futbalisti Selíc budú chcieť odčiniť zlý výkon z Jarku, hrajú navyše na vlastnom ihrisku. V lepšej forme sú Diakovce, tie však v poslednom stretnutí prišli o brankára a oporu Uka, ktorý sa vážne zranil a na jeseň už k dispozícii nebude. Otázne je ako sa Diakovce vysporiadajú s brankárskou otázkou. Bod by hostí zrejme potešil.

III.trieda V tejto súťaži sa cez víkend predstaví iba Dlhá nad Váhom, nakoľko má vedúci tím II.triedy Žihárec voľno. Dlhá n/V privíta Dolné Lefantovce a nakoľko to bude pre ňu posledný majstrovský zápas jesene (v poslednom kole má voľno), s relatívne úspešnou prvou časťou sezóny sa rozhodne bude chcieť rozlúčiť víťazstvom. Náš zástupca vyhral posledné štyri stretnutia a peknú sériu by si rád predĺžil. Bude výkon Dlhej n/V stačiť na tri body?

Prehľad víkendových zápasov:

Nedeľa, 23.10. o 14:00 Horná Kráľová – Kolárovo (IV.liga) Váhovce – Neded (IV.liga) Tešedíkovo – Vinohrady n/V (V.liga) Okoč-Sokolec – Vlčany (V.liga) Lehnice – Kráľová n/V (V.liga) Trhová Hradská – Močenok (V.liga) Trnovec n/V – Poľný Kesov (II.trieda) Lužianky – Hájske (II.trieda) Selice – **Diakovce (II.trieda) **Dlhá n/V – Dolné Lefantovce (III.trieda)

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM