Peter Štrbo Futbal

Pozvánka: Futbalový víkend v regióne (12.-13.11.)

Cez víkend sa futbalové celky z okresu Šaľa definitívne rozlúčia s jesennou časťou. Bude Neded zimovať na prvej priečke? Využijú Močenok a Kráľová n/V domáce prostredie? Zadarí sa v derniére trápiacim sa Vlčanom a Hornej Kráľovej? Odpovede prinesie n

IV.liga Kroky Hornej Kráľovej povedú v nedeľu do Volkoviec, kde hráva svoje domáce zápasy rezerva Vionu, ktorá aktuálne figuruje na ôsmej priečke. Posledný tím súťaže bude bojovať o posledné jesenné body, ktoré sa mu budú do jarných záchranárskych prác hodiť ako soľ. Rovnako budú chcieť napraviť minulotýždňové zaváhanie, keď doma nestačili na Šurany 3:4 a môže za to najmä zbabraný prvý polčas, v ktorom inkasovali štyri góly prakticky z ničoho. V dobrej forme hrajú najmä T.Kokeš a Új. Ak sa náš zástupca vyhne zbytočným zaváhaniam v obrane, mohol by priviezť aspoň bod.

Vedúci celok ligy Neded v jesennej derniére hostí predposledné Šahy a tabuľkové postavenie jednoznačne favorizuje tím z nášho okresu. Domácich nebude potrebné špeciálne motivovať, titul jesenného majstra je dostatočným ťahákom a tri body si tak nebudú chcieť nechať ujsť.

V.liga Siedma Kráľová n/V už v sobotu privíta Jelku a doma sa jej tradične zvykne dariť. Partia okolo Hadžu bude zaiste chcieť potešiť svojich priaznivcov pred zimnou prestávkou víťazstvom. Z hostí je nebezpečný najmä desaťgólový Baros, ktorý sa v presadil aj v uplynulom kole proti Vlčanom.

Močenok sa víťazstvom nad posledným tímom súťaže po sérii neúspešných výsledkov naladil opäť na pozitívnu vlnu a v domácom prostredí túži bodovať aj proti druhým Ohradom. Tie však určite kožu lacno nepredajú, nakoľko sa v poslednom jesennom dueli môžu bodovo dotiahnuť na lídra zo Zlatých Klasov, ktorý má cez víkend voľno.

Najväčšie prianie Vlčian zrejme je, aby sa už skončilo jesenné trápenie a mohli nabrať sily na jarné záchranárske práce. S jesennou časťou sa rozlúčia doma proti Orechovej Potôni, ktorej sa v tejto sezóne darí a vziať jej body bude pre nášho zástupcu nesmierne náročná úloha.

Tešedíkovo si minulý týždeň od zápasov oddýchlo a v nedeľu už zamieri na ihrisku dvanástej Šintavy, ktorá nezažíva práve ideálnu sezónu, naposledy utŕžila riadny debakel, keď v Orechovej Potôni prehrala 0:9. „Pered“ síce zatiaľ ťažil najmä z domáceho prostredia, tomuto súperovi by však nejaký „bodík“ ukradnúť mohol.

Prehľad víkendových zápasov:

Sobota, 12.11. o 13:30 Kráľová n/V – Jelka (V.liga) Nedeľa, 13.11. o 13:30 Vion „B“/Volkovce – Horná Kráľová (IV.liga) Neded – Šahy (IV.liga) Močenok – Ohrady (V.liga) Vlčany – Orech. Potôň (V.liga) Šintava – Tešedíkovo (V.liga)

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM