Peter Štrbo Futbal

Pozvánka: Futbalový víkend v regióne

Futbalový kolotoč sa nezastaví ani počas tohto víkendu. Až sedem našich regionálnych zástupcov privíta súperov na svojich ihriskách. Kto s kým, kde a kedy?

IV.liga Už v sobotu cestuje do Veľkého Medera Neded a ak si chce udržať kontakt so špičkou súťaže, mal by s aktuálne deviatym tímom tabuľky bodovať.

V nedeľu privíta Horná Kráľová štvrtú Okoličnú a získať body v tomto dueli bude pre nášho zástupcu nesmierne náročné, nakoľko sa od začiatku sezóny stále nevie dostať do optimálne formy.

V.liga Tešedíkovo je síce doma nesmierne silné, hostiť však bude prvé Zlaté Klasy, ktoré doposiaľ prehrali len raz a možno bude napokon spokojné aj s bodom za remízu.

Regionálne derby uvidia fanúšikovia najpopulárnejšej hry v Močenku, kde privítajú Vlčany. Vraví sa síce, že derby nikdy nemá favorita, v tomto stretnutí však má predsa väčšie šance domáci tím, ktorý natiahol svoju sériu bez prehry už na 7 duelov a ich súper získal zatiaľ len chudobné tri „bodíky“ za remízy.

Vyrovnaný súboj s rovnakými šancami na víťazstvo na oboch stranách sa odohrá v Trhovej Hradskej, kde pricestuje dobre hrajúca Kráľová nad Váhom a bude chcieť „uchmatnúť“ aspoň bod za remízu.

II.trieda Všetko bude otvorené v Trnovci nad Váhom, ktorý bude hostiť v ďalšom regionálnom derby Hájske a aj napriek tomu, že väčšia výhoda zvykne byť na strane domácich, Hájskemu sa v posledných kolách darí a iste nebude chcieť odísť naprázdno ani z Trnovca.

**Diakovce **odohrajú svoje najbližšie stretnutie v Mojmírovciach, ktorým ušli body v poslednom zápase na pôde Jarku doslova pomedzi prsty v nadstavenom čase a na domácej pôde tak rozhodne nebudú chcieť obstáť bez bodov. Ak však bude hrať náš zástupca podobne ako v prvom polčase minulotýždňového súboja s Trnovcom, bez bodov sa z ihriska súpera nevráti.

Selice minulý týždeň v Cabaji stratili vyhraný zápas, keď viedli už o dva góly, mohli pridať ďalšie, no pykali za nepremenené šance a súper vyrovnal. Výborne hralo ofenzívne duo Benko-Chovanec. V nedeľu ich doma čakajú predposledné Čakajovce, majú tak ideálnu šancu na plný bodový zisk.

III.trieda Doposiaľ suverénny Žihárec privíta piate Dolné Lefantovce a ak to myslí náš zástupca s postupovými ambíciami skutočne vážne, nad týmto súperom by mal zvíťaziť.

Do Dlhej nad Váhom príde v nedeľu Veľká Dolina a tá je v tejto sezóne zatiaľ úplne neškodná. Domáci, ktorí vyhrali doma už štyri zápasy v rade, by o body nemali prísť ani v tomto dueli.

Prehľad víkendových zápasov:

[size=14]Sobota, 8.10. o 14:30[/s­ize] Veľký Meder – Neded (IV.liga) [size=14]Nedeľa, 9.10. o 14:30[/s­ize] Horná Kráľová – Okoličná (IV.liga) Tešedíkovo – Zlaté Klasy (V.liga) Močenok – Vlčany (V.liga) Trhová Hradská – Kráľová n/V (V.liga) Trnovec n/V – Hájske (II.trieda) Mojmírovce – Diakovce (II.trieda) Selice – Čakajovce (II.trieda) Žihárec – Dolné Lefantovce (III.trieda) Dlhá nad Váhom – Veľká Dolina (III.trieda)

TABUĽKY:

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM