Veronika Zeiselová Samospráva

Povolebný ROZHOVOR: Vyspovedali sme 4 tváre šalianskeho zastupiteľstva

V šalianskom zastupiteľstve nás bude aj v tomto volebnom období zastupovať 21 poslancov. Niektoré tváre sú nové, ďalšie sú zase staré známe. My sme ich trošku vyspovedali.

Ilustračný obrázok k článku Povolebný ROZHOVOR: Vyspovedali sme 4 tváre šalianskeho zastupiteľstva
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Oficiálne výsledky volieb sú známe už niekoľko dní. V Šali sa na poste primátora striedajú stráže. Menný zoznam všetkých zvolených poslancov sme vám priniesli v správe „OFICIÁLNE VÝSLEDKY: Pozrite si, kto sa stal mestským poslancom v Šali“: http://sala.dnes24.sk/…-sali-190563.

Niektorých z nich sme oslovili a položili im nasledujúce otázky .

1. Aké sú vaše pocity po zvolení do funkcie? Oslavovali ste?

Peter Andráši: Ďakujem za opýtanie, dobré. Som spokojný. Ak sa dá nazvať oslavou podanie si ruky s bratom a úsmev, tak áno.

Michael Angelov: Napriek tomu, že ma zvolenie nesmierne potešilo, som zároveň smutný, že viacero ľudí, s ktorými som si veľmi prial spolupracovať, nebolo zvolených. Takže som neoslavoval.

Peter Jaroš: Priznám sa, som veľmi šťastný, bolo to pre mňa veľké prekvapenie, že som získal tak veľa hlasov, za ktoré ďakujem mojej rodine, priateľom a všetkým Večanom. Ešte raz ďakujem za podporu. Oslavoval som v kruhu svojej rodiny, s futbalistami, novým primátorom a s priateľmi.

Róbert Andráši: Mám veľkú radosť. Nie, neoslavovali sme veľmi. Spoločne s bratom sme chvíľu posedeli, zagratulovali sme si vzájomne. Zagratulovali sme novozvolenému primátorovi. Rýchlo som sa išiel ešte vyspať na pár hodín, lebo o 5:00 ráno som vstával do práce.

2. Čo bude prioritou vo vašej práci poslanca Mestského zastupiteľstva Šaľa?

Peter Andráši: Pozerať kam tečú peniaze a snažiť sa v prípade ich nehospodárneho vynakladania toto eliminovať. Mesto je firma ako ktorákoľvek iná.

Michael Angelov: Kandidoval som s programom, ktorý považujem pre seba za záväzný, a z ktorého sa budem občanom o 4 roky zodpovedať. Mojou prioritou bude hľadať politickú podporu pre plnenie tohto programu, pracovať čestne a byť ľuďom nablízku.

Peter Jaroš: Prioritou bude spájať, spolupracovať, komunikovať, riešiť všetky problémy občanov Šale najmä Veče a plniť si predvolebné ciele.

Róbert Andráši: Efektívne využívanie financií – od toho sa odvíja všetko a predovšetkým podporovať kroky, ktoré sú v prospech všetkých, nie úzkej skupiny. Budem sa snažiť, aby sa medzi priority dostala obnova sídlisk od chodníkov počnúc cez kontajnerové stanovištia, ihriská, až po zeleň.

3. Ktorým oblastiam sa plánujete venovať predovšetkým?

Peter Andráši: Vyriešenie smetiska v obytnej zóne, oprava ciest, ktoré sú najviac poškodené. Rád by som tiež presadil, aby zmluvy mesta v prípade obrovských finančných nákladov (investície a pod.) písali profesionálni právnici tak, aby neboli pre mesto nevýhodné zrovna v tej chvíli, keď príde k súdnemu sporu.

Michael Angelov: Tých tém je viac, ale určite podpora mladých, podpora občianskych združení, cyklotémy a robiť z Veče lepšie miesto pre život.

Peter Jaroš: Životnému prostrediu, ktoré je prvotným atribútom komfortu v spoločnosti, aktivitám pre mladých, najmä športovým a kultúrnym, oprava cestných komunikácií…

Róbert Andráši: Predovšetkým sa budem venovať odpadovému hospodárstvu, kde nie sú efektívne vynakladané financie. Budem sa venovať doprave, ktorá je momentálne hrozná v Šali, kvôli trom problémovým miestam, ktoré treba čo najskôr vyriešiť. Budem sa venovať sídliskám, kde je potrebné ako prvý krok obnoviť verejné zasadnutia Výborov mestských častí. Na VMČ obyvatelia budú môcť aktívne komunikovať s poslancami a predniesť podnety, problémy, ktoré vznikli a treba riešiť od chodníkov, cez výtlky, poškodené kanalizácie… Ale budem sa venovať aj ostatným oblastiam – sociálnej oblasti, životnému prostrediu, bezpečnosti, kultúre, športu a mládeži.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM