Zlatica Gregorová Hádzaná

Posledný aprílový víkend patril hádzanej: Ženám sa darilo v oboch zápasoch

Počas posledného víkendu boli na programe hneď dva zápasy našich dievčat na čele s trénerom Michalom Lukačínom.

Ilustračný obrázok k článku Posledný aprílový víkend patril hádzanej: Ženám sa darilo v oboch zápasoch
Zdroj: TASR

V sobotu 29. apríla 2017 sa stretli s družstvom Prešova v prvom zápase semifinále Play Off WHIL o majstra SR. Priebeh zápasu Šaľaniek s Prešovčankami dával tušiť, že hráčky Dusla vybojujú víťazný postup.

V úvodnej desať minútovke mali navrch aj vďaka strelecky disponovanej dvojici Bačíková (102 gólov) a ex šalianke Demajovej (101 gólov v základnej časti) a na konci 10. minúty viedli 3:5. Ešteže v domácom kolektíve taktiež výborne chytala Krebs a gólové zápisy pribudli aj Bujnochovej s Veselkovou. Napriek tomu Prešov neustále viedol o 2 – 3 góly (4:6. 5:7) a v 20. minúte po prieniku Demajovej dokonca 6:9. Domáce hráčky privádzala v týchto chvíľach do zúfalstva brankárka Gubíková, ktorá doslova čarovala nielen pri pokutových hodoch (poznámka: štyri zneškodnila a jeden skončil na žrdi), ale aj pri náskokoch. Oddychový čas trénera Lukačina, ale aj zmeny v zostave, podporené zlepšenou defenzívou privodili obrat stavu stretnutia," informuje klubový web.

HK Slovan Duslo Šaľa – Bemaco Prešov 22:16 (10:9)

Najviac gólov dali: Bujnochová 6, Klučková 5/4, Tulipánová, Veselková po 3 – Demajová 6/1, Bačíková 5, Harčarufková 3

Rozhodovali: Oťapka, M. Sivák, vylúčené: 5:4, 7 m

Pokutové hody: 9/4 – 3/1

Zápas sledovalo 900 divákov Šalianske hádzanárky počas vzájomného stretnutia zmobilizovali všetky svoje sily, súperkám nastrieľali góly a nakoniec si odniesli zaslúžené víťazstvo.

Druhý zápas priniesol ďalšie víťazstvo

Druhé stretnutie medzi družstvami ženských hádzanárok z HK Slovan Duslo Šaľa a Bemaco Prešov sa odohralo v nedeľu 30. 4. 2017. Hádzanárska interliga žien pokračovala v nedeľu druhými zápasmi semifinále Play off o majstra SR /na tri víťazstvá/.

V odvete sa proti sebe postavili známe družstvá. Striedavo sa darilo obom družstvám. Na začiatku zápasu viedli Šalianky hráčkou Trochtovou, potom sa už vystriedalo viacero našich hádzanárok s presnou muškou v podobe gólov.

„Odvetný zápas mal podobný priebeh ako prvý, keď sa oba kolektívy v prvých dvadsiatich minútach striedali vo vedení o 1 – 2 góly. Do vedenia išla Šaľa gólom pivotky Trochtovej , ale Popovcová obratom vyrovnala. V 7. minúte sa strelecky prebudili najlepšie strelkyne semifinálových súperov, keď na 4:3 zvyšovala Klučková, na druhej strane z pokutového hodu vyrovnala ex šalianka Demajová. Hostky síce v ďalšom priebehu odskočili do vedenia o dva góly (4:6. 5:7), ale Veselková s Bujnochovou nielenže vyrovnali, ale Bačíková taktiež kontrovala. Nakoniec musela dva brilantné zákroky predviesť aj domáca brankárka Ladicsová, aby predišla nervóznejšiemu záveru už jasne vyhraného duelu,“ informuje klubový web.

HK Slovan Duslo Šaľa – Bemaco Prešov 26:24 (16:12)

Najviac gólov dali: Klučková 6/3, Bujnochová 4, Trochtová, Königová a Tisajová po 3 – Demajová 9/2, Harčarufková 4, Liebiedievová 3

Rozhodovali: Haščík, R. Sivák

Bilancia vylúčení: 4:2, 7 m

Pokutové hody: 3/3 – 2/2

Zápas sledovalo: 500 divákov

Najbližšie stretnutie sa odohrá medzi Bemaco Prešov – HK Slovan Duslo Šaľa 06.05.2017, 18.00 hod. v Prešove.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM