Veronika Zeiselová Samospráva

Poslaneckí kandidáti v Šali a ich povolania: Najviac je lekárov i dôchodcov, do boja ide aj programátor

53 rôznych kandidátov s naozaj rôznorodými povolaniami. Pozreli sme sa bližšie na to, v akých rôznych oblastiach pracujú uchádzači o miesto poslanca v Šali.

Ilustračný obrázok k článku Poslaneckí kandidáti v Šali a ich povolania: Najviac je lekárov i dôchodcov, do boja ide aj programátor
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Pri pohľade na zoznam uchádzačov o tento post môžeme vidieť naozaj pestrú škálu profesií. Niektoré sa samozrejme aj opakujú. V týchto voľbách máme najviac kandidátov na poslancov z radov lekárov i dôchodcov. Lekárom je i kandidát na primátora Martin Alföldi. Rozšírené profesie sú aj podnikateľ (živnostník) či obchodník, ktorých je dokopy sedem. Medzi uchádzačmi o posty poslancov sú aj štátni zamestnanci a zamestnanci VÚC.

Poďme sa však pozrieť na tie netradičnejšie povolania a profesie. Medzi tie najzaujímavejšie patrí povolanie chemika, ktoré vykonávajú dvaja kandidáti – Juraj Demácsek (volebný obvod číslo 1) a Norbert Czibula (volebný obvod číslo 2). V prvom volebnom obvode nás ešte zaujal Július Morávek, ktorý pôsobí ako pedagóg. V treťom volebnom obvode zaujal svojím povolaním programátor Michael Angelov. V porovnaní s minulými voľbami kandiduje menej poslancov, čím sa znížila aj pestrosť povolaní.

Ucelený a podrobný prehľad, kto tento rok kandiduje za poslanca v Šali, si môžete pozrieť v našom Zozname kandidátov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM