Zlatica Gregorová Samospráva

Poslanci z Kráľovej rozhodli o predaji pozemkov: Kúpnu zmluvu napokon schválili

Obecné zastupiteľstvo nakoniec súhlasilo s podmienkami Slovenskej správy ciest. Výstavbe obchvatu Šale by tak už nič nemalo stáť v ceste.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci z Kráľovej rozhodli o predaji pozemkov: Kúpnu zmluvu napokon schválili
Foto: Zlatica Gregorová

Boj za obchvat Šale pokračoval aj začiatkom tohto roka. Nie nečinne sa prizerať, ale konať, tak sa rozhodli šalianski aktivisti. Organizovali vytrvalé protesty v boji proti alarmujúcim dopravným podmienkam v meste a obciach nášho okresu. A vec sa začala hýbať.

Podpísali dvanásti

Ešte v januári sa v Šali starostovia dvanástich obcí z okresu Šaľa – Diakovce, Žihárec, Vlčany, Trnovec nad Váhom, Selice, Močenok, Horná Kráľová, Kráľová nad Váhom, Dlhá nad Váhom, Neded,Tešedíkovo a Hájske, ako aj predstavitelia Nitrianskeho samosprávneho kraja, dohodli a podpísali Memorandum za obchvat mesta Šaľa.

Svojim podpisom prispel aj generálny riaditeľ Duslo Šaľa, a.s. Petr Bláha. Oboznámili vládu SR s katastrofálnymi podmienkami s dopravnou situáciou na našom území. Zdevastovaný povrch cesty I/75 a znečistený vzduch je len minimum z toho, aké negatívne dôsledky obrovská premávka prináša. Dopravné kolóny presahujúce niekoľko desiatok kilometrov sú tu na dennom poriadku.

Zmluvu nakoniec schválili

Obciam už boli zaslané Kúpne zmluvy od Slovenskej správy ciest ohľadom dotknutých pozemkov a obce ich odobrili. V Kráľovej nad Váhom spočiatku s ponúkanou cenou za pozemky nesúhlasili. Starosta Ferenc Bergendi sa snažil pre obec vymôcť vyššiu cenu, napriek jeho urgencii však SSC s cenou nepohla. A preto museli rozhodnúť samotní poslanci. O kúpnej zmluve rokovali na nedávnom augustovom zastupiteľstve. A ako to nakoniec dopadlo?

„Poslanci Obecného zastupiteľstva uvedenú zmluvu schválili. Cena za pozemky ohľadom obchvatu mesta Šaľa sa nemení, je schválená pôvodná ponuka od SSC,“ povedal nám starosta Kráľovej nad Váhom, Ferenc Bergendi.

Kráľovskí poslanci nakoniec zmluvu odobrili. Ostáva len dúfať, že výstavba sa začne realizovať čo nevidieť…

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM