Zlatica Gregorová Samospráva

Poslanci v Tešedíkove schválili rozpočet: V pláne majú viacero aktivít

Miestne zastupiteľstvá v našom okrese si schvaľujú rozpočty väčšinou pred koncom roka. Tvoria ich príjmy aj výdavky, ktoré samospráva berie do úvahy.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci v Tešedíkove schválili rozpočet: V pláne majú viacero aktivít
Zdroj: TASR

Rozpočet obce Tešedíkovo poslanci schvaľovali v marci tohto roka. Rozpočet majú vyrovnaný v príjmovej, ale aj vo výdavkovej časti. To znamená, že všetko, čo si v obci na tento rok predsavzali uskutočniť môže byť zrealizované.

Trojmiliónový balík

Týka sa to investícií aj rozvoja a taktiež prevádzkovania miestnych inštitúcií. Nezanedbateľná nie je ani garancia miezd a nákupu potrebného materiálu. Rozpočet poslanci schválili vo výške 3 233 304 eur.

Publikácia aj opravy

Ako obec uvádza v rokovacom materiáli, čo sa týka bežných výdavkov, miestni poslanci odsúhlasili „opravu a čiastočnú rekonštrukciu ciest 60 000 eur, vydanie publikácie o histórii obce Tešedíkovo 10 000 eur, dotáciu miestnych organizácií 5 000 eur, obnovu a skrášľovanie okolia jazier 8 000 eur, rekonštrukciu budov športového ihriska v prípade úspešného grantu 54 395 eur ako aj obnovu sociálnych miestností Materskej školy s Vjm – Óvoda a realizácia nových objektov pomocou BGA 29 600 eur.“

Rozšíria kamery

V Tešedíkove počítajú aj s výdavkami, ktoré im však zabezpečia väčší komfort pre občanov. Ku kapitálovým výdavkom, ako obec informovala, bude patriť realizácia druhej etapy miestneho amfiteátra, ktorý slávnostne otvorili v júni minulého roka. Vyhradili na to sumu 60 000 eur. Ďalším počinom v tomto roku by malo byť aj uskutočnenie projektu Rozšírenie kamerového systému. Tu samospráva vďaka prípadnému úspechu s projektom počíta s výdavkom 35 962 eur.

Obec už rozbehla aj ďalšie aktivity. Ešte vlani zverejnila Výzvu na predloženie cenovej ponuky k Prestavbe spoločenského centra na MŠ Tešedíkovo, kde počítajú s výdavkami vo výške 96 830 eur. Podstatným počinom v tomto roku by mala byť aj Výstavba bytového domu s 12 bytovými jednotkami za 499 265 eur. V Tešedíkove by za predpokladu, že získajú dotáciu, chceli zrekonštruovať a zatepliť Domov sociálnych služieb.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM