Zlatica Gregorová Samospráva

Poslanci schválili ďalšie zákazky: Monitoring čpavku, chodníky i výmena okien

Mestské zastupiteľstvo v Šali sa venovalo aj téme verejných obstarávaní. Výsledkom bolo odobrenie dodatočných zákaziek.

Ilustračný obrázok k článku Poslanci schválili ďalšie zákazky: Monitoring čpavku, chodníky i výmena okien
Foto: Zlatica Gregorová

Počas nedávneho zasadnutia poslancov Mestského zastupiteľstva v Šali sa venovali aj téme verejných obstarávaní na aktuálny rok 2018. Výsledkom bolo schválenie dodatočných projektov.

Šesť zákaziek

Plán verejného obstarávania obohatilo šesť zákaziek s nízkou hodnotou. Vďaka nim sa zveľadí niekoľko zariadení v našom meste. Občania môžu tešiť na to, že ešte tento rok skrášlia miestny cintorín a vybudovaný bude aj nejeden chodník. Ako uvádza rokovací materiál z MsZ":https://sala.sk/, schvaľovalo sa Doplnenie plánu verejného obstarávania na rok 2018. Šalianska radnica vyhlási súťaže na tieto projekty:

Reštaurovanie kamenného kríža na cintoríne v Šali s predpokladanou sumou 15 000 eur . Mesto by na opravu artefaktu chcelo vyhlásiť súťaž ešte počas mája 2018. Samotné reštauračné práce by mohli podľa odhadov trvať približne pol roka.

Mamám i Srdiečku

Ďalšou položkou v dodatočnom pláne verejných obstarávaní je i Výmena okien a dverí na objekte bývalej MŠ J. Palárika Mesto tak pomôže miestnemu Materskému centru Mamy mamám a Srdiečku, n.o., ktoré sídlia na Družstevnej ulici. Zákazka taktiež spadá pod tie s nízkou hodnotou a mesto tu počíta s rozpočtom 40 000 eur. Ako uvádzajú rokovacie materiály, predpokladaný termín zadania súťaže je jún 2018. Stavebné práce by mali trvať asi 3 mesiace.

Dodávka zariadenia pre monitoring čpavku na zimnom štadióne za sumu približne 20 000 eur bude tiež patriť k zámerom, na ktoré mesto vyhlási verejné obstarávanie. Malo by sa tak, podľa zverejnených informácií, stať približne v auguste tohto roka počas jedného mesiaca.

Večanom chodníky

Na svoje si prídu aj Večania. Obyvateľom v tejto mestskej časti vybudujú nové chodníky v rámci projektu Výstavba chodníkov na cintoríne vo Veči. Rozpočet vyčlenený na stavebné práce je 20 000 eur. Mesto chce verejnú súťaž vyhlásiť v septembri 2018. Podobne i v Šali na ulici J. Feketeházyho by bolo žiadúce predĺžiť túto miestnu komunikáciu. I tento návrh šalianski poslanci odobrili. Radnica tak vyhlási súťaž s rozpočtom 65 000 eur v júli tohto roka. Ulicu by mali predĺžiť v priebehu dvoch mesiacov.

Vymenia osvetlenie

V šalianskom cintoríne sa taktiež počíta s rekonštrukciou verejného osvetlenia. Radnica vyhlási verejné obstarávanie k zákazke za predpokladanú rozpočtovú sumu 20 000 eur. Vyhlásenie súťaže by malo prebehnúť počas septembra 2018 a stavebné práce by mali byť ukončené do dvoch mesiacov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM