Veronika Zeiselová Samospráva

Poslanci sa opäť stretnú po prázdninách. Čaká ich voľba hlavného kontrolóra i stav hospodárenia mesta

V septembri budú mestskí poslanci v Šali opäť zasadať. Na stôl sa im po 2-mesačnej prestávke dostane viacer materiálov. Prečítajte si aké...

Ilustračný obrázok k článku Poslanci sa opäť stretnú po prázdninách. Čaká ich voľba hlavného kontrolóra i stav hospodárenia mesta
Foto: Zuzana Jakubičková / Zdroj: Dnes24.sk

Na zasadnutie, ktoré sa koná 11.9., je nahlásených 39 informačných materiálov a správ z rôznych oblastí života v meste, ktorým sa budú poslanci venovať. Medzi prvými by mal vystúpiť náčelník MsP Peter Krokavec so správou o zefektívnení činnosti MsP v Šali. So správou o verejných obstarávaniach zadaných mestom Šaľa k 31.8.2014 vystúpi Margita Simighová (Referát právny a VO).

Ďalej sa budú poslanci venovať návrhom všeobecných záväzných nariadení, ktoré sa týkajú napr. prevádzkového poriadku pohrebísk v Šali aj vo Veči, celomestskej deratizácie a mnohých iných. Návrhy všeobecných záväzných nariadení môžu pripomienkovať aj občania do 7.9. Poslanci sa dostanú aj k téme hospodárenia mesta, keď budú hlasovať o cenníku nájomného za predajné zariadenie alebo za prenajatú plochu a ostatných zložiek nájomného pre príležitostné a sezónne trhy. Zhodnotia aj stav a riziká rozpočtu mesta.

Jedným z najdôležitejších bodov septembrového zastupiteľstva bude voľba hlavného kontrolóra mesta Šaľa. V septembri končí šesťročné funkčné obdobie súčasnej kontrolórke Ing. Alžbete Sedliačikovej. Kandidáti budú mať 10 minút na svoje vystúpenie pred zastupiteľstvom. Budúci kontrolór na zvolenie potrebuje nadpolovičnú väčšinu hlasov všetkých poslancov.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM