Veronika Zeiselová Kultúra

Populárny spisovateľ Pavel Hirax Baričák besedoval v Šali: Jeho čítanie pritiahlo stovku priaznivcov

Príjemné posedenie s prestížnym slovenským autorom zorganizovala Jana Feketeová v spolupráci s Centrom voľného času v Šali. Podujatie sa tešilo obrovskému záujmu verejnosti a my sme tam tiež nemohli chýbať!

Ilustračný obrázok k článku Populárny spisovateľ Pavel Hirax Baričák besedoval v Šali: Jeho čítanie pritiahlo stovku priaznivcov
Zdroj: Dnes24.sk

Martinský spisovateľ, poet, hudobník, bloger, filozof, cestovateľ a fotograf, prišiel medzi Šaľanov v skvelej forme. V priestoroch Centra voľného času na neho čakalo približne 120 zvedavcov.

Rozprávalo sa, čítalo, ale aj spievalo…

Návštevníci zažili príjemný podvečer. Baričák čítal ukážky zo svojich básní a v rámci voľného rozprávania sa venoval najmä sebaprijatiu a sebapoznaniu. „Skvelá, vydarená akcia. Prišlo 120 ľudí, ktorí sedeli na stoličkách, koberčekoch, vankúšikoch, schodoch. Popíjali čaj, vodu, ponúkali sme aj koláčiky. Energia priam sršala celou miestnosťou,“ rozpráva nadšene organizátorka podujatia Jana Feketeová. „Plánovali sme dve hodiny, ale Pavel rozprával skoro tri hodiny, čo utieklo akoby to bola iba chvíľka,“ hovorí Feketeová. Pomedzi rozprávanie boli malé prestávky, kedy hrali Juraj Ďuri Durikes Hnilica (gitara, spev) a Miško Kulich (gitara), ktorí svojím vystúpením iba znásobili príjemnú, uvoľnenú atmosféru.

Silný večer pre všetkých

Na záver podujatia mali návštevníci možnosť dať si podpísať knihy, pofotiť sa. „Bol to veľmi silný večer, na ktorý sa určite tak skoro nezabudne. Som nesmierne šťastná, že sa ľuďom páčilo a vďačná za to, že prišli a dali tomu tú nádhernú energiu,“ teší sa organizátorka. V budúcnosti sem Pavla Hiraxa Baričáka určite plánuje ešte pozvať. „Verím, že sa k nám po dnešnom zážitku rád vráti,“ dodáva. „Ďakujem všetkým mojim priateľom, ktorí mi pomohli pri realizácii, Centru voľného času za priestor a pomoc. Všetky peniažky, čo sa vyzbierali na dobrovoľnom vstupnom venujeme nášmu divadelnému súboru Materinky. Veľké ďakujem všetkým zúčastneným dušičkám,“ povedala na záver Feketeová.

Aj zo strany návštevníkov sa ozývajú iba samé pozitívne ohlasy. Výherkyňa našej súťaže z článku Spisovateľ Pavel Hirax Baričák navštívi Šaľu: Hrajte o knižné prekvapenie! si knihu prevzala osobne na tomto podujatí. Pán Baričák ju nechal vybrať samu a napísal jej aj venovanie.

Foto: Pavol Farkas, Lucia Zadrabajová

Pavel Hirax Baričák na besede v Šali
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM