Peter Štrbo Rôzne

Pomoc pre ľudí bez domova

Od 13.12.2010 je otvorená na Partizánskej ulici v Šali (v budove bývalého Mestského bytového podniku) nocľaháreň pre ľudí bez domova, kde sa môžu aspoň v noci skryť pred mrazivým počasím.

Nocľaháreň funguje druhý rok a otvorená by mala byť do 31. 3. 2011. Sociálny pracovníci, ktorí ju prevádzkujú sa snažia denno-denne vytvoriť ľuďom bez domova také podmienky, aby mali zabezpečené základné potreby, nocľahy, hygienické štandardy, ošatenie a stravu. Je však nemožné zabezpečovať dôstojné podmienky z vlastných zdrojov, takže radi privítajú akúkoľvek pomoc z radov občanov mesta Šaľa a okolitých obcí.

Výzva pracovníkov nocľahárne: Keďže v našom sklade šatstva je nedostatok zimného ošatenia, tak by sme Vás radi poprosili o pomoc, darovaním obnoseného šatstva:

  • spodnej bielizne (dámska, pánska), ponožiek, spodkov
  • pulóvrov, svetrov, mikín, nohavíc, tričiek
  • vetroviek, čiapok, šálov, rukavíc

(Posteľnú bielizeň typu paplóny, vankúše nepreberáme ani nepoužívame vzhľadom na možný výskyt parazitov, používame vojenské deky) Rovnako nám pomôžu so zabezpečením hygieny potreby ako šampóny, mydla, uteráky, ale práci prášok. Podarilo sa nám sponzorsky zabezpečiť polievku, ktorú vydávame na večeru, v prípade ak mate možnosť darovať nám jednorazový plastový riad (taniere, lyžičky) rovnako by nám to veľmi pomohlo.

Všetky veci môžete priniesť jednak priamo do nocľahárne (každodenne v čase od 17,00 hod. do 21,00 hod.), alebo počas pracovných dni na MsÚ v Šali, do kancelárie terénnej soc. pracovníčky na prízemí. Kontaktovať nás môžete na tel. čísle 0917 647 978. So­ciálny pracovníci nocľahárne OSS Šaľa vopred ďakujú za akúkoľvek pomoc.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM