Rastislav Búgel Krimi

Policajti riskovali vlastné životy: Z horiaceho domu zachránili mladíka (23)

Policajti neďaleko nášho mesta zachránili život 23-ročnému mladíkovi. Vytiahli ho z horiaceho domu.

Ilustračný obrázok k článku Policajti riskovali vlastné životy: Z horiaceho domu zachránili mladíka (23)
Zdroj: TASR

Policajti Obvodného oddelenia PZ v Trsticiach (okr. Galanta) s nasadením vlastných životov zachránili život len 23-ročnému mužovi. „Policajná hliadka, Michal Hulík a Tomáš Juhos boli minulý týždeň, pred 22.00 h operačným strediskom vyslaní k požiaru rodinného domu v Trsticiach. Z domu sa šíril hustý dym, pričom od okolo stojacich osôb zistili, že v dome sa nachádza muž, ktorý pravdepodobne oheň zapálil,“ informuje Martina Kredatusová z KR PZ v Trnave.

Vbehli do horiaceho domu

Na mieste ešte neboli hasiči a tak sa policajti vybrali do horiaceho domu. „Dvere, našťastie, neboli zamknuté, avšak vo vnútri už nebola pre hustý dym takmer žiadna viditeľnosť. Policajti do priestoru svietili baterkou a kričali na osobu, aby sa im ozvala, kde sa nachádza, avšak na ich hlasy sa nikto neozýval,“ informuje Kredatusová.

Mladíka vytiahli na trávnik

Po skontrolovaní prízemia sa presunuli na poschodie. „Tu bola viditeľnosť a zadymenie ešte horšie, preto boli policajti nútení presúvať sa štvornožky a orientovať sa len hmatom. Napokon na zemi nahmatali ležiacu osobu, ktorá na nich vôbec nereagovala. Mladého muža, ktorý už nejavil známky života, vytiahli pred dom na trávnik. Tu mu poskytli prvú pomoc, pričom po chvíli začal dýchať. Následne ho odovzdali do rúk lekárom,“ informuje policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Poskytli asistenciu

Týmto však pomoc policajtov neskončila, pretože mladý muž panikáril a podľa polície bol agresívny. „Preto museli ešte poskytnúť lekárom asistenciu pri jeho ošetrení a prevoze do nemocnice. Následne sa policajti vrátili späť na miesto udalosti a pokračovali v plnení svojich policajných úloh,“ informuje Martina Kredatusová.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM