Rastislav Búgel Krimi

Podvodníci opäť vyčíňali: Na lep im sadla dôchodkyňa (74) !

Podvodníkom naletela ďalšia dôchodkyňa. Zatiaľ poslednou obeťou podvodníkov sa stala 74-ročná žena z Tešedíkova.

Ilustračný obrázok k článku Podvodníci opäť vyčíňali: Na lep im sadla dôchodkyňa (74) !
Zdroj: Webnoviny.sk

Na lep podvodníkom sadla ďalšia obeť. Stala sa ňou 74-ročná dôchodkyňa z Tešedíkova. Spomenutej žene mal podľa polície zatelefonovať muž, ktorý sa predstavil ako priateľ jej vnučky. Cez telefón si mal pýtať peniaze na kúpu auta. „Z babičkou dohodol stretnutie a povedal jej, že pre peniaze pošle svoju kolegyňu,“ informuje krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Prišla o 7 000 eur

Údajná kolegyňa sa o chvíľu po peniaze onedlho dostavila. „Dôverčivá dôchodkyňa jej dala 7 000 eur,“ povedala Bruchterová. Okradnutej dôchodkyňa si neskôr uvedomila, že naletela podvodníkom. Bolo však už neskoro, okradnutá žena prišla o svoje úspory. „Vyšetrovateľ v danej veci vedie trestné stíhanie pre prečin podvodu. Polícia po páchateľoch pátra,“ dodala policajná hovorkyňa Bruchterová.

Policajné varovanie

Podobné počínanie zlodejov nie je v poslednej dobe ničím výnimočným. Polícia preto varuje ľudí. „Polícia upozorňuje najmä starších ľudí, aby nekonali unáhlene, ale aby si najskôr takýto telefonát preverili. Vždy je dobré kontaktovať niekoho z príbuzných a povedať im obsah telefonického rozhovoru. V prípade, že v občanovi vzbudí takýto telefonát podozrenie môžu bez obáv zavolať na policajné číslo 158,“ dodala Bruchterová.

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM