Zlatica Gregorová Kultúra

Poďte osláviť Deň múzeí: Už počas soboty aj v našom meste!

Už počas nadchádzajúceho víkendu otvoria svoje brány múzeá a galérie po celom svete. Príjemné podujatie sa nevyhne ani Šali.

Ilustračný obrázok k článku Poďte osláviť Deň múzeí: Už počas soboty aj v našom meste!
Foto: Zlatica Gregorová

Medzinárodný deň múzeí oslavujú pracovníci týchto inštitúcií každoročne presne 18.mája. Svojich návštevníkov sa snažia každý rok prekvapiť čímsi novým, čo ešte nevideli a odokryť im to, o čom ani netušili.

Kto zavíta v ten deň, či noc do akéhokoľvek múzea, môže vidieť najnovšie zbierkové predmety, novinky z múzejnej činnosti, alebo i nevýstavné priestory, ukryté počas roka pred zrakom verejnosti. To všetko zvyknú pracovníci múzeí a galérií spestriť hudobno – kultúrno zábavným programom.

Noc múzeí a galérií v Šali

V Šali sa môžete tiež pridať k oslávencom múzejného dňa a potešiť sa podujatiam v Dome ľudového bývania. V sobotu 20. mája 2017 budete svedkami netradičnej nočnej prehliadky aj hudobných produkcií počas podujatia NOC MÚZEÍ A GALÉRIÍ. Priestormi slameného domčeka Vás prevedie lektorka Veronika. Tá nám prezradila, že pôjde o skoro celodenné podujatie. „ Začneme od 12. 00 – 15.00 hod. Pokračovať budeme od 16.00 – 23.00 hod.“ Dozviete sa z niečo z histórie jedinečnej budovy v centre mesta a nádvorím sa budú niesť i tóny hudby.

Netradičná prehliadka domčeka

Ako náš portál informovala manažérka pre marketing a styk s verejnosťou z Ponitrianskeho múzea v Nitre, Ľubica Packová-Zahradárová, popoludnie bude patriť hudobným fajnšmekrom. „Okrem prehliadky expozície a výstavy obrazov Gabriela Szentiványiho čaká na Vás od 17.00 hod. do 18.30 hod. interpretácia rôznych hudobných žánrov v podaní Gabriela Slávika hrajúceho na akordeón a Martina Krajmera a jeho žiakov hrajúcich na gitare a bicie,“ konštatovala manažérka.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM