Viktória Botošová Krimi

Podozrenie sa policajtom po razii potvrdilo: Štefan (43) mal doma drogy, zbrane aj peniaze! FOTO

Podozrenie z drogovej trestnej činnosti sa policajtom potvrdilo. Z toho, čo objavila zásahová skupina v rodinnom dome u Štefana (43), sa vám zatočí hlava.

Ilustračný obrázok k článku Podozrenie sa policajtom po razii potvrdilo: Štefan (43) mal doma drogy, zbrane aj peniaze! FOTO
Zdroj: TASR

O prípade informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Martina Kredatusová. Dunajskostredskí policajti odhalili drogovú trestnú činnosť. Podľa informácii od hovorkyne, dňa 17. júna 2015 vykonali na základe podozrenia a následného operatívneho rozpracovania, domovú prehliadku.

Vo večerných hodinách vošli policajti zásahovej skupiny poriadkovej polície do rodinného domu v obci Okoč – Opatovský Sokolec (okr. Dunajská Streda). „Počas prehliadky zaistili injekčné striekačky a plastové vrecká, v ktorých sa nachádzal metamfetamín a konopa. Z výsledkov expertízy KEU PZ vyplynulo, že zo zaisteného množstva by bolo možné vyrobiť minimálne 540 dávok drog,“ vysvetľuje Kredatusová.

Okrem nich policajti počas domovej prehliadky našli a zaistili aj zbrane a peniaze. „Išlo o vyše 5 tisíc Eur, viac ako 100 tisíc Forintov a niekoľko Arabských dirhamov,“ uvádza hovorkyňa. V súvislosti so zbraňami bude polícia realizovať nedovolené ozbrojovanie.

Polícia podozrivého, Štefana (43), ktorý bol počas prehliadky doma, zadržala a umiestnila do cely policajného zaistenia. V minulosti už viackrát súdne trestaného muža vyšetrovateľ obvinil z nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Zároveň spracoval podnet pre prokurátora na vzatie obvineného do väzby.

„V prípade uznania viny mu za drogovú trestnú činnosť hrozí odňatie slobody na tri až desať rokov,“ dodala. Polícia v tejto súvislosti vypočula aj muža, ktorý si počas domovej prehliadky prišiel zakúpiť drogy.

Foto: ilustračné

Štefan (43) mal doma drogy, zbrane aj peniaze.FOTO!
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM