Zlatica Gregorová Rôzne

Počas sviatkov predĺžia otváracie hodiny cintorínov: Na bezpečnosť dohliadne MsP

Opäť prichádza čas, kedy sa častejšie ako inokedy vyberáme uctiť si pamiatku zosnulých. S prvým novembrovým dňom narastá zvýšený pohyb návštevníkov na cintorínoch.

Ilustračný obrázok k článku Počas sviatkov predĺžia otváracie hodiny cintorínov: Na bezpečnosť dohliadne MsP
Foto: Zlatica Gregorová

V týchto dňoch správcovia cintorínov ponúkajú možnosť, navštíviť svojich blízkych zosnulých aj neskôr, ako obyvkle. Správa šalianskeho aj večianskeho cintorína poskytne verejnosti predĺženie otváracích hodín cintorínov.

Otváracie hodiny cintorínov

„Uctiť si pamiatku svojich blízkych budete môcť počas predĺžených otváracích hodín v cintoríne v Šali aj vo Veči. Večiansky cintorín bude otvorený od 27. októbra do 8. novembra denne od 8.00 do 22.00 hod. Šaliansky cintorín budete môcť navštíviť od 27. októbra do 3. novembra denne od 8.00 do 22.00 hod. Na šaliansky cintorín sa 1. novembra ľudia dostanú cez všetky štyri vstupy, čiže okrem hlavného vchodu a vchodu z ulice SNP bude cintorín prístupný aj od ulice Murgašovej a Novomeského. 1. novembra o 13.00 hod. bude tichá spomienka v šalianskom cintoríne. O hodinu neskôr bude cirkevná spomienka v slovenskom a maďarskom jazyku,“ informuje hovorkyňa Mesta Šaľa, Erika Kollerová.

Pozor na dlhoprstých

Tak, ako po ostatné roky v tieto dni na smútiacich návštevníkov cintorínov striehnu aj občania s nekalými úmyslami. Opatrnosť je preto namieste. Opäť platí, že si treba dávať veľký pozor na cintorínoch, nenechávať na hroboch bez dozoru kabelky a tašky. Zlodeji môžu využiť čo i len minimálne vzdialenie sa od vecí a ľahko dôjde ku krádeži. To platí aj v prípade odparkovaných áut, ktoré by nemali byť výkladnou skriňou. Opatrne tiež treba narábať s otvoreným ohňom pri zapaľovaní sviec.

K zvýšeniu bezpečnosti na šalianskom aj večianskom cintoríne prispejú dve novososadené bezpečnostné kamery, ako aj hliadkujúci príslušníci Mestskej polície v Šali. Tých, v prípade potreby môžete kontaktovať na čísle 159.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM