Zlatica Gregorová Kultúra

Po lete sa rozbehli aj klubisti: Vo Večierke bude pestro

S koncom prázdnin sa do bežnej činnosti zapojili i šalianski umelci. Pripravených je mnoho zaujímavých akcií a dokonca potešia aj astronómov.

Ilustračný obrázok k článku Po lete sa rozbehli aj klubisti: Vo Večierke bude pestro
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem spustenia všetkých klubových stretnutí, ako sú keramikári, či patchworkári alebo aj fotografi, plánujú vo Večierke aj viacero atraktívností. Viac nám o nich porozprávala kultúrna referentka KS Večierka, Katarína Gáborová.

Kreatívne maľovanie

„V októbri 7.10 a 14.10. 2017 by sme chceli zorganizovať školenie pre amatérskych výtvarníkov. Vypracovali sme projekt a na základe neho sa tu budú môcť realizovať rôzni výtvarníci. Toto podujatie bol snom mnohých našich výtvarníkov,“ uviedla referentka. Školenie bude mať názov Workshop kreativity. Jeho účastníci sa budú venovať olejomaľbe spolu s lektorkou Ildikó Botkovou. Štetce a palety sa rozbehnú v tieto dni o 9.00 hod.

Pozorovanie nočnej oblohy

Počas tohto mesiaca návštevníkov kultúrneho strediska Večierka čaká aj už tradičné podujatie, venované hviezdam – Deň astronómie. Konať sa bude 29. septembra 2017 v priestoroch strediska od 18.30 hod. Organizátori z Mestského kultúrneho strediska Šaľa a Krajského osvetového strediska Nitra pripravili pre milovníkov nebeského divadla viacero odborných prednášok, astronomických testov a filmov a nebude chýbať pozorovanie nočnej oblohy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM