Zlatica Gregorová Samospráva

Plynovod v Šali opravia: Pribudne aj nový rozvod, vyrúbu 14 stromov

V našom meste sa počas letných prázdnin vykonávajú rôzne rekonštrukčné práce. Inak tomu nebude ani v auguste.

Ilustračný obrázok k článku Plynovod v Šali opravia:  Pribudne aj nový rozvod, vyrúbu 14 stromov
Zdroj: TASR

Po avizovanej výmene potrubia sa bude rekonštruovať aj plynovod. Plánované opravné práce budú vykonávané na uliciach Jesenského, Jarmočná, Krátka, Markovičova a Železničná v Šali. Kvôli týmto prácam bude nutné vyrúbať 14 stromov. Tie by však stavebník mal nahradiť novou zeleňou.

Opotrebovaný plynovod

Plynovody sú už v tejto časti značne zastarané a tak potrebujú obnovu. Podľa informácií Mesta Šaľa, sa „fyzicky opotrebované a nevyhovujúce uličné a pripojovacie plynovody vymenia za nové s použitím nekovového potrubného materiálu PE 100-RC v tlakovej úrovni 300 kPa a existujúce prípojky, ktoré boli vybudované z materiálu PE 100 SDR 11 budú prepojené na rekonštruovaný uličný plynovod.“ Uliciam Jesenského, Jarmočná a Krátka pribudne nový plynovod.

Ten by mali stavebníci položiť vedľa NTL plynovodu, pričom zastarané rozvody plynu budú následne zrušené. Podľa dostupných informácií plynovod na Železničnej a Markovičovej po rekonštrukcii poverení pracovníci povedú priamo do pôvodného potrubia.

Stavebné konanie začalo

Aktuálne sa začalo stavebné konanie. Mesto Šaľa oznámilo ústne pojednávanie o budúcej rekonštrukcii a miestne zisťovanie na 15.augusta 2017 o 10.00 hod. Účastníci stavebného konania sa stretnú v zasadačke Mestského úradu Šaľa. Ak budú mať akékoľvek námietky, môžu ich uplatniť ešte pred vydaním stavebného rozhodnutia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM