Zlatica Gregorová Rôzne

Plot pri nemocničnom parku udivuje: Čo nevidieť vraj bude dokončený

Zatiaľ čo Mini Zoo so živými zvieratkami a tiež hracie prvky pre deti obdivuje a využíva spokojná verejnosť, plot nemá toľko prívržencov.

Ilustračný obrázok k článku Plot pri nemocničnom parku udivuje: Čo nevidieť vraj bude dokončený
Foto: Zlatica Gregorová

Plot, ktorý mení vzhľad vyvoláva rôzne ohlasy. Obyvatelia a najmä mamičky s deťmi poväčšinou majú obavy o ich bezpečnosť. Naopak, práve kvôli nej mesto znižuje plot. Nedávno sa tu totiž začalo s búracími prácami.

Pozastavené práce

Po kope dielcov, z ktorých je nemocničný plot postavený už nie je ani stopa. Pôvodný plot mal svoju výšku a spĺňal štandardy parkovej ohrady. S následným využívaním zeleného areálu prišlo mesto s nápadom, ako prostredie v centre mesta ešte viac priblížiť obyvateľom i jeho návštevníkom. A začalo sa znižovanie plota. Pôvodná myšlienka zlepšiť výhľad do parku kvôli bezpečnosti i celkovému estetickejšiemu dojmu však kdesi uviazla.

Plot na jar začali rozoberať kompetentní pracovníci. Po začatí prác však prišlo k ich pozastaveniu. Ako sme mali možnosť vidieť, stavebný materiál bol uprataný a práce na znižovaní plota pripomínali iba bezpečnostné pásky, poletujúce v jeho okolí. Práce nepokračujú. Väčšia časť plota teda stojí v pôvodnej výške a menšia časť je znížená. Opýtali sme sa opäť kompetentných na Mestskom úrade Šaľa, či sa s prácami bude pokračovať a čo je vo veci?

Znížia iba časť plota

Primátor mesta Šaľa, Jozef Belický nám povedal: „Všetko ide podľa plánu. S VÚC sme sa na veci dohodli. Takže pracovníci budú v prácach pokračovať a plot sa v najbližších dňoch zníži na plánovanú výšku.“ Tá by mala byť približne meter.

Plot podľa primátorových slov bude znížený iba v tých miestach, kde sa už začalo pracovať. Zvyšok parkového plota ostáva naďalej nedotknutý a bude spĺňať svoj účel ako doposiaľ.

Plot pri nemocničnom parku udivuje: Čo nevidieť vraj bude dokončený
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM