Zlatica Gregorová Rôzne

Plaváreň v Šali má novinku: Sú ňou pestré plavecké dráhy, FOTO

Priestory šalianskej plavárne postupne pokračujú vo svojom rekonštrukčnom móde. Po úprave vody sa k slovu dostali dôležité bazénové doplnky.

Ilustračný obrázok k článku Plaváreň v Šali má novinku: Sú ňou pestré plavecké dráhy, FOTO
Zdroj: AQUASPORT Šaľa

Dráhy rozdelia bazén tak, aby v ňom mal každý plavec „vyárendované“ svoje miesto. Viac o novinke nám povedal riaditeľ šalianskej plavárne, Patrik Ščasný.

Novotou voňajúce dráhy

„Šaliansky bazén je v novom šate. Konečne nám priviezli dlhoočakávané plavecké dráhy, z ktorých časť je už aj nainštalovaná,“ informoval nás riaditeľ šalianskej plavárne Patrik Ščasný. Dôležité je a pracovníci plavárne to požadujú od svojich návštevníkov, aby dodržiavali etiku správania sa v plaveckej dráhe. Na plavecké dráhy sa nestúpa, nesadá, slúžia vyslovene na oddelenie a utvorenie koridoru. Prinášame vám preto niekoľko rád, aby váš pobyt vo vode bol plný pohody, radosti a najmä pozitívnych zážitkov.

Ako na to?

Podľa ďalších slov Patrika Ščasného sa do 50 metrového bazéna, bez problémov a akýchkoľvek obmedzení, zmestia 10 plavci. Podstatné je, aby návštevníci plavárne vedeli, ako čo najlepšie využiť pobyt v bazéne, ktorého súčasťou sú plavebné dráhy. „Dôležitým aspektom je poznanie ako to funguje. Vždy sa pláva po pravej časti dráhy, predstavte si, že plavebná dráha je cesta a vy ste vozidlo. Oprotiidúci ide po ľavej strane,“vysvteľuje riaditeľ Patrik Ščasný.

Oddych na boku

Ako potrebujete čas na oddych, vtedy sa zdržiavajte na bočných stranách pri konci bazéna tak, aby ďalší plavec vedel spraviť obrátku a pokračovať spokojne a bezpečne v plávaní, pokiaľ bude chcieť. „Chceme požiadať našich návštevníkov, aby pri ich pobyte v šalianskej plavárni nestúpali a nesadali na dráhy. Tie slúžia výhradne na to, aby vytvorili v bazéne koridor,“ dodal riaditeľ.

Vynovili dámske šatne

Ako sme sa dozvedeli, v priestoroch dámskych skriniek je ich už osemdesiat elektronických – náramky s čipom. Mužské šatne touto tortúrou prejdú v budúcnosti. Tu budú vymenené nielen zámky ale aj dvierka.

Plaváreň v Šali má novinku: Sú ňou pestré plavebné dráhy, FOTO
4
Galéria
Zdroj: AQUASPORT Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM