Zlatica Gregorová Rôzne

Plaváreň má nové vedenie: Patrik Ščasný miluje adrenalín

V máji tohto roka sa v Šali konal plavecký pretek. Zaplávajme spolu čo najďalej zorganizovala miestna plaváreň spolu s Mestom Šaľa.

Ilustračný obrázok k článku Plaváreň má  nové vedenie: Patrik Ščasný miluje adrenalín
Zdroj: Archív Patrika Ščasného

O zdarný priebeh akcie sa postaral i nový vedúci plavárne Patrik Ščasný. I keď k športu a špeciálne plávaniu má veľmi blízko, vedúcu funkciu si užíva iba krátko a už s jasnými predstavami.

Pred rokmi bol dlhoročným reprezentantom SR v plutvovom plávaní, venoval sa aktívnej plaveckej i potápačskej činnosti v Amfore a Klube športových potápačov Tritón Šaľa. Ako nám prezradil, ešte i dnes sa venuje trénerstvu.

Práca je jeho koníčkom

Stíha aj iné aktivity popri práci v plavárni a čo plánuje v najbližšej dobe uskutočniť vo vodnom stánku? „Moje plány spočívajú najmä v tom, postaviť plaváreň na nohy. Postupne nasporiť finančný obnos a objekt zveľadiť. Je to po tejto stránke náročné.“ Postupne má v pláne modernizovať a najmä vyvíjať množstvo aktivít, či už pre jednotlivcov alebo celé skupiny. Ako nás informoval, v týchto dňoch v priestoroch objektu prerábajú šatne a následne chcú zrekonštruovať osvetlenie.

Plávanie pre celé rodiny aj mamičky s deťmi

A má už nejakú konkrétnu predstavu o rozvoji plavárne? „Chcel by som navýšiť aktivity, konané v našej plavárni. Aby bola atraktívna nielen pre mesto, ale i pre kraj. Vytvoriť relaxačné centrum rodinného typu.„ Chystá i prekvapenie pre najmenšie detičky.„Počas leta alebo najneskôr v septembri by sme chceli spustiť baby swimming pre mamičky s deťmi. Samozrejmosťou je rozširovanie postupne ďalších služieb. A keďže u nás máme i plaveckú akadémiu, kam svoje deti privážajú rodičia, chceme i pre nich niečo vymyslieť,“ dodáva Patrik Ščasný.

„Venujem sa rodine, mojím primárnym športom je plávanie a potom šport každého druhu. Mám rád všetko spojené auto – moto a rôzne adrenalínové športy," povedal o svojich záľubách Patrik Ščasný.

Mestská plaváreň je otvorená každý deň okrem pondelka od 11. 00 hod.- 21.30 hod. Cez víkend od 12.00 – 21.30 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM