Zlatica Gregorová Samospráva

Plánovaný polyfunkčný objekt po novom: Investor ho chce vytiahnuť do výšky, FOTO

Po ťahaniciach okolo výstavby objektu sa s pozemkom pri supermarkete dlho nič nedialo. Situácia sa však zmenila.

Ilustračný obrázok k článku Plánovaný polyfunkčný objekt po novom: Investor ho chce vytiahnuť do výšky, FOTO
Zdroj: Mesto Šaľa

Naposledy sme vám priniesli informácie o tom, že všetko speje k zdarnému koncu a ešte v roku 2017 malo obchodné centrum na ul. SNP v Šali aj s bytmi stáť. Situácia sa však zmenila.

Výstavbu hatili boje

Ako nám vlani povedal šaliansky architekt Imrich Pleidel, architektonický návrh pripravili ešte v roku 2014. Museli však bojovať s mnohými prekážkami, výsledkom ktorých bolo aj znemožnenie územného rozhodnutia a vydanie stavebného povolenia. Boje obyvateľov s investorom budovanie značne oddialili. Opustená plocha tak čakala na svoje využitie. Na nedávnom rokovaní poslancov Mestského zastupiteľstva v Šali bol predstavený opäť nový projekt, s ktorým prišiel architekt Radovan Vranka.

Nový projekt

Oproti pôvodnej stavbe má o niečo monumentálnejší vzhľad. Polyfunkčný objekt, ktorý by mal v budúcnosti stáť neďaleko obchodného domu na ul. SNP sa totiž mení. Namiesto prvotnej nízkopodlažnej budovy sa projekt toho istého investora týči do výšin. Podľa informácií hovorkyne Mesta Šaľa Eriky Kollerovej, novinkou je päťdesiatmetrový vežiak, ktorý by mal poskytnúť obchodné i parkovacie priestory a taktiež bývanie.

Projekt podporili

Architekt Radovan Vranka šalianskym poslancom povedal, že vstup pre automobily do polyfunkčného objektu by bol smerovaný z ulice P. Pázmánya. Mestské zastupiteľstvo tento projekt prijalo pozitívne a dúfajú, že verejnosť ho privíta. Ako uviedol primátor mesta Šaľa Jozef Belický na marcovom zasadnutí MsZ: „Verím, že podporíme tento zámer. Je to niečo grandióznejšie ako pôvodný projekt, niečo, čo vyzerá ako reprezentatívna vstupná brána z mosta, budem sa veľmi tešiť, ak to podporíte.“

Plánovaný polyfunkčný objekt po novom: Investor ho ťahá do výšky, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM