Zlatica Gregorová Samospráva

Plánovaná výstavba bytov v tržnici: Obyvatelia majú poslednú možnosť vyjadriť sa

Prednedávnom sa začalo stavebné konanie ohľadom nových príbytkov. Ako pokračuje?

Ilustračný obrázok k článku Plánovaná výstavba bytov v tržnici: Obyvatelia majú poslednú možnosť vyjadriť sa
Zdroj: TASR

Začiatkom tohto roka sme vás informovali o plánovanom stavebnom konaní ohľadne výstavby nových bytov. Tie by mali vyrásť v priestoroch bývalej šalianskej tržnice, polyfunkčnom objekte. Stavebné konanie v tejto veci sa už začalo. Pred vydaním povolenia k prestavbe objektu, ktoré bude teraz nasledovať, si môžu dotknutí občania pozrieť všetky poklady k nemu.

Mesto v týchto dňoch zverejnilo Výzvu na oboznámenie sa s podkladmi pre vydanie stavebného povolenia. Oznamuje v nej, „..že v priebehu stavebného konania vo veci návrhu na vydanie stavebného povolenia pre stavbu Stavebné úpravy nebytových priestorov 1.NP polyfunkčného trhoviska na 14 bytových jednotiek, na pozemku register „C“ parc. č. 2811/6 v katastrálnom území Šaľa vo vlastníctve stavebníka a na pozemku register „C“ parc. č. 2811/5 v katastrálnom území Šaľa v nájme stavebníka, stavebný úrad zhromaždil rozhodujúce podklady pre vydanie stavebného povolenia…,“ píše sa vo Vyhláške, ktorú uverejnila radnica na svojom webe.

Obyvatelia tejto lokality, alebo inštitúcie, zainteresované do stavebného konania, majú možnosť pozrieť si všetky podklady, ktoré im úrad už doručil. Vyjadriť sa k nim môžu maximálne do 7 dní. Podklady súvisia s výstavbou bytov a pridelením stavebného rozhodnutia. Trojpodlažný objekt, v ktorom nové byty vybudujú, má jedno podzemné a dve nadzemné podlažia. Na prvom nadzemnom podlaží majú byty vybudovať rekonštrukciou už existujúcich priestorov. Bývalá tržnica tak získa nové využitie a poskytne ďalšie možnosti bývania v Šali.

V prípade záujmu, si oslovení môžu pozrieť spis v Mestskom úrade v Šali. Konkrétne v priestoroch stavebného úradu na 3. poschodí, v miestnosti č. 311 počas stránkových hodín.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM