Iné športy Šport

Petangový klub ukončil sezónu: Zorganizovať chcú turnaj pre starostov a primátorov

Netradičný šport má svojich priaznivcov. Teší sa čoraz väčšej obľube.

Ilustračný obrázok k článku Petangový klub ukončil sezónu: Zorganizovať chcú turnaj pre starostov a primátorov
Zdroj: Dnes24.sk

Priaznivci športu v meste vedia, iní sa dozvedia, že tu existuje Klub priateľov petangu Svätopluk. Tento šport má svoje pravidlá a šalianski hráči petangu usporadúvajú dokonca stretnutia v tomto športe.

24.septembra zorganizovali VII.ročník turnaja O tri Svätoplukove prúty. Ako nám povedal predseda klubu Peter Šúry: „Šaliansky turnaj trojíc sa konal v areáli rekreačného strediska v Únovciach. Turnaja sa zúčastnilo 20 družstiev a pre náš klub skončil úspešne. V tamojšom areáli máme k dispozícii 33 osvetlených petangových ihrísk. Vďaka čoraz väčšej obľube tohto športu plánujeme po dohode s majiteľom areálu dobudovať ďalšie. Neskôr by sme chceli zorganizovať Turnaj pre starostov a primátorov v okolí, ktorých by sme naučili pravidlám hry a možno pre nich usporiadame podobný turnaj“.

Peter Šúry dodáva, že petang hrajú jednotlivci, dvojice i trojice hráčov, podľa daných pravidiel. Železné gule majú váhu od 650 – 800 gramov a priemer do 8 cm. Petangové gule sa prispôsobujú priamo na ruku hráča. Ich ceny sa pohybujú od 70 – 300 Eur. Klub priateľov petangu Svätopluk v Šali turnajom ukončil tohotoročnú sezónu. Hráči sa počas prestávky zúčastňujú rôznych priateľských stretnutí, aby do ďalšej sezóny vstúpili pripravení. Nová sezóna v klube sa začne v apríli budúceho roka.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM