Zlatica Gregorová Rôzne

OZ Šaľa – Tvoje mesto nezaháľa: Už na jar vás čakajú ich pútavé akcie

Občianske združenia v našom meste majú svoje stabilné zázemie. Ich členovia sa starajú o životné prostredie a pomáhajú i v sociálnej oblasti.

Ilustračný obrázok k článku OZ Šaľa – Tvoje mesto nezaháľa: Už na jar vás čakajú ich pútavé akcie
Zdroj: Mesto Šaľa

Okrem toho, šalianske združenia sa starajú i o zvieratká, organizujú zbierky, kultúrne i športové podujatia, to všetko pre obyvateľov i návštevníkov nášho mesta. Jednoducho, pomáhajú.

Rôznorodé aktivity

Jedným z miestnych združení je aj Šaľa – Tvoje mesto. Prostredníctvom osobných stretnutí i cez sociálne siete vedia narýchlo zmobilizovať ľudí a zasiahnuť tam, kde treba. Činnosť OZ je bohatá a širokospektrálna. Za sebou majú mnohé brigády, okrem iného pravidelne čistia zašpinené brehy Váhu, lesoparku a mnohé iné zanedbané zákutia. Zvládajú i organizovanie spoločenských akcií – blšákov, karnevalu pre malých aj veľkých alebo obľúbenú Sídliskovicu. Svoje aktivity smerujú pre blaho občanov mesta. Predsedom občianskeho združenia je miestny a zároveň aj krajský poslanec Róbert Andráši. Opýtali sme sa ho, čo plánujú v tomto roku a na čo sa môžete tešiť aj vy.

Akcia v družobnom meste

Program združenia budú opäť tvoriť rôzne podujatia. Ako nám prezradil predseda Róbert Andráši, už v marci vycestujú do Maďarska, aby sa tam zúčastnili zaujímavého podujatia. „30. marca 2018 sa zúčastníme Civileké a Ház rendezvénysorozat v partnerskom meste Orosláň. Predstavia sa tu jednotlivé občianske združenia a neziskové organizácie v meste Orosláň a združení z partnerských miest mesta Orosláň,“ vysvetlil Róbert Andráši.

Ako ďalej informuje predseda OZ Šaľa – Tvoje mesto, Róbert Andráši, po tejto akcii zorganizujú niečo pre športových nadšencov. Súťaž v kolkoch usporiadajú v spolupráci s Mestom Šaľa 20. apríla 2018. Organizátori počítajú so zahraničnou účasťou, pretože pricestujú aj dva tímy z partnerského mesta Orosláň.

Čistenie brehov Váhu

Hneď na druhý deň, 21. apríla 2018, po kolkárskej súťaži, sa členovia občianskeho združenia pustia do ďalších EKO aktivít. Čaká ich „čistenie brehov Váhu v rámci Dňa Zeme, ktoré bude ukončené spoločným Gulášom v priestoroch OZ miniBODKA,“ ozrejmil nám Róbert Andráši.

Sídliskovica 2018

Ešte pred tohtoročným letom dni prekvapia Šaľanov veľkým kultúrnym programom. Podľa slov Róberta Andrášiho, 26. mája 2018 spolu s Pohybovou školou PAD a Mestom Šaľa zorganizujú Šaľa Fest pomáha. Benefičné podujatie pre deti bude obohatené originálnou Súťažou vo varení šúľancov a šišiek. Podujatie sa bude odohrávať v areáli šalianskeho futbalového štadióna. Pred koncom leta, 25. augusta sa bude konať aj Sídliskovica 2018. Ako sa vyjadril Róbert Andráši, ani tento rok nebude núdza o veselé aktivity, určené deťom, zatiaľ čo dospelí sa zamestnajú varením gulášu. Nebude chýbať ani tradičné Oceňovanie aktívnych obyvateľov mesta Šaľa.

Ako predseda OZ Šaľa – Tvoje mesto, Róbert Andráši dodal, aj v závere roka 2018 budú členovia združenia nápomocní v intenzívnejšom poskytovaní potravinovej a hygienickej pomoci obyvateľom mesta Šaľa. I keď pomáhajú po celý rok, v decembri sa snažia ešte o niečo viac.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM