Veronika Zeiselová Správy

OZ Novomeského si dáva prestávku: Výstavba športovo-oddychovej zóny bude pokračovať po zime

Výstavba novej športovo-oddychovej zóny, ktorá vzniká na ulici L. Novomeského v Šali, bude pokračovať po zime. Rozhodli o tom členovia občianskeho združenia Novomeského, ktorý sa jej venujú.

Ilustračný obrázok k článku OZ Novomeského si dáva prestávku: Výstavba športovo-oddychovej zóny bude pokračovať po zime
Foto: Veronika Zeiselová / Zdroj: Dnes24.sk

Rozhodnutie prerušiť práce, urobili po tom, ako sa v posledných dňoch výrazne zmenilo počasie, ktoré im v prácach pokračovať neumožňuje. Problémy im spôsoboval najmä silný vietor, nízke teploty a dážď.

„Náš tohtoročný cieľ sme úspešne splnili. Na ploche, ktorú sme si prenajali, sú viditeľné prvé výsledky našej snahy vytvoriť nové miesto pre stretávanie sa všetkých generácií. Prvý projekt, ktorým je nové detské ihrisko, v obmedzenom režime slúži verejnosti. Upozorňujeme však, že keďže na ňom stále prebiehajú zemné práce, pobyt na ňom je výlučne na vlastne riziko. Koniec jesene a začiatok zimy nie je ideálnym obdobím na dokončenie projektu, preto sme sa v záujme zachovania zdravia nás i naších detí rozhodli, že vo výstavbe budeme pokračovať opäť po zime,“ vysvetľuje predseda občianskeho združenia Novomeského Rastislav Gabera.

Združenie predstavilo ideu postaviť novú zónu v apríli. V júli dostalo od mesta pozemok do prenájmu. Potom, ako získalo na projekt peniaze, začalo v septembri so zemnými a výkopovými prácami nového detského ihriska. Následne, ako dodávateľ na mieste nainštaloval prvé prvky, členovia združenia pozemok oplotili. Posledné dni sa venovali zemným úpravám samotnej plochy ihriska a dvoch valov. Doteraz investovali okolo 6000 eur. Navyše na mieste odpracovali vyše 250 dobrovoľníckych hodín. Predpokladané náklady nového detského ihriska sú okolo 10-tisíc eur.

Zdroj: Občianske združenie Novomeského Foto: Občianske združenie Novomeského

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM