Jakub Forgács Krimi

Otrasná lúpež v Šali: Ján (32) zažil chvíle, na aké len tak nezabudne

Skončil zbitý a okradnutý! V prípade lúpežného prepadnutia už polícia obvinila trojicu mužov. Jeden z nich už sedí za mrežami.

Ilustračný obrázok k článku Otrasná lúpež v Šali: Ján (32) zažil chvíle, na aké len tak nezabudne
Zdroj: Policajný zbor SR

Šalianski policajti pracovali na odhalení páchateľa lúpeže z 19. februára tohto roku. „Štefan (26) vylákal asi o pol štvrtej v noci z herne Jána (32) pod zámienkou, že s ním chce hovoriť jeho kamarát. Pred herňou ho chytili dvaja Štefanovi kumpáni a vtiahli ho do auta,“ informovala Renáta Čuháková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre. Ako pokračovala, pod hrozbou násilia od neho pýtali peniaze, keď sa zdráhal, prehľadali ho a z vrecka nohavíc mu zobrali peňaženku so 60 eurami, bankomatovú kartu a mobilný telefón.

Najmladší z mužov – Róbert (23) mal podľa hovorkyne ešte svoju obeť biť do hlavy a pýtať viac peňazí, k tým sa však mohli dostať len cez bankomatovú kartu. „Muža previezli do Šale Veči, vytiahli ho z auta a priviedli k bankomatu. Keď poškodený nechcel prezradiť PIN kód k bankomatovej karte, tak jeden z mužov naznačoval, že má vo vrecku bundy nôž. Ján im preto kód prezradil a Jozef (27) sa pokúsil dvakrát o výber z bankomatu, avšak bezúspešne,“ uviedla Čuháková, podľa ktorej ich pri tom vyrušil brat (31) poškodeného a páchatelia sa rozutekali.

„Kriminalisti mali z tejto trestnej činnosti vytypované viaceré podozrivé osoby a pri rekognícii ich poškodený bez problémov spoznal. Vyšetrovateľ obvinil Róberta (23), Štefana (26) a Jozefa (27) zo zločinu lúpeže spáchaného spolupáchateľstvom,“ povedala hovorkyňa a doplnilia, že obvinený Róbet z Diakoviec bude podľa rozhodnutia Okresného súdu v Galante stíhaný vo väzbe.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM