Zlatica Gregorová Samospráva

Opravia šaliansky kulturák: Bude moderný aj úsporný

Mesto i poslanci zastupiteľstva rozhodli v prospech rekonštrukcie večianskeho kultúrneho stánku. Teraz príde na rad i ten v centre mesta.

Ilustračný obrázok k článku Opravia šaliansky kulturák: Bude moderný aj úsporný
Zdroj: Dnes24.sk

Budova si pamätá už veľa a je teda na mieste po rokoch dať jej nový modernejší vzhľad. Výrazné bude i zníženie energetickej náročnosti mestskej budovy po plánovanej modernizácii.

Modernizáciou k úspornej prevádzke

Samotná budova je postavená z nadčasových materiálov, tie však už po desiatkach rokov prestali plniť svoj účel a celková prevádzka je i preto finančne veľmi náročná. Avizovaná rekonštrukcia šalianskeho kulturáku začína mať reálne kontúry. Mesto v týchto dňoch zverejnilo Výzvu na predkladanie ponúk ohľadom stavby Zníženie energetickej náročnosti budovy Kultúrneho domu Šaľa.

V priestoroch kultúrneho domu sa nachádzajú špecifické sály a iné priestory, slúžiace návšteve podujatí pre verejnosť. Je tam divadelná, bábková, estrádna sála aj kinosála a priestory na výstavy. Plánovaná rekonštrukcia sa bude týkať prevažne exteriéru budovy a vybudovanie vstupu pre imobilných spoluobčanov. Ten je už v dnešnej dobe samozrejmosťou nielen mestských inštitúcií. „Predmetom projektu je výmena zasklenej fasády + zateplenie murovaných a betónových obalových častí fasády, rekonštrukcia terasy a balkóna, rekonštrukcia strechy a doplnkových konštrukcií strechy, vytvorenie vstupu pre imobilných do kultúrneho domu,“ uvádza sa vo Výzve.

Začiatok prác v roku 2018

Predpokladaná hodnota rekonštrukcie Domu kultúry v Šali je 1 678 198,77 eur bez DPH. Začatie stavebných prác je plánované v roku 2018 a podľa predbežných odhadov by mali trvať jeden rok. Do Výzvy na predkladanie ponúk sa záujemci môžu prihlásiť najneskôr do 24.07.2017 10.00 hod.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM