Peter Sýkora Rôzne

ODI v Šali nebude 31. mája vykonávať evidenčné úkony vozidiel

V súvislosti s vydávaním nového polykarbonátového dokladu osvedčenia o evidencii vozidla, nebudú na dopravných inšpektorátoch v pondelok, 31. mája 2010, stránkové hodiny pre verejnosť.

Z dôvodu zavádzania elektronickej evidencie vozidiel dňa 31.05.2010 Okresný dopravný inšpektorát v Šali nebude vykonávať evidenčné úkony vozidiel, nakoľko bude prebiehať testovanie nového evidenčného systému.

Osvedčenia o evidencii vozidiel bude od 1. júna vo forme čipovej karty.

Najzásadnejšou zmenou, je zavedenie novej formy osvedčenia o evidencii vozidla. Osvedčenia budú mať už **dve časti – polykarbonátovú čipovú kartu a klasickú papierovú. ** Takáto forma osvedčenia zabráni nadmernému opotrebovávaniu súčasného papierového osvedčenia o evidencii a eliminuje trestnú činnosť páchanú v súvislosti s krádežami, kúpou a predajom motorových vozidiel. Znamená to aj priblíženie sa k občanovi – a to tým, že aspoň jeden doklad o vozidle bude mať vždy k dispozícii. Klasické papierové osvedčenia o evidencii budú mať občania totiž u seba doma. So sebou si budú nosiť čipové karty. Papierové osvedčenia budú zároveň slúžiť ako dočasná náhrada po dobu 30 dní za elektronické osvedčenie o evidencii, ak je ešte v procese výroby, bolo odcudzené alebo stratené.

Čipové karty budú vydávať iba policajné útvary, doklad bude platiť 10 rokov. Na elektronickom osvedčení o evidencii budú vygravírované základné údaje o vozidle. Rovnaké údaje budú zapísané na kontaktnom čipe.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM