Peter Štrbo Kultúra

Odborníčky z Nitry medzi šalianskymi výtvarníkmi

Šaliansky výtvarníci zo združenia „Terra Wag“ privítali v KS Večierka odborníčku Evu Lehoťákovú z Pedagogickej fakulty v Nitre a Zdenku Smrečkovú, zástupkyňu KOS v Nitre.

Dňa 01.08.2011 sa uskutočnilo stretnutie výtvarníkov v KS Večierka, na ktoré prijali pozvanie aj odborníčky z Nitry. Mgr. Zdenka Smrečková má na starosti krajské výtvarné súťaže, na ktorých sa zúčastňujú aj naši výtvarníci, ktorí dosiahli veľmi pekné umiestnenie na „Výtvarnom spektre 2011“. V spolupráci s KOS (Krajské osvetové stredisko) Nitra sa 6 členov Združenia výtvarníkov „Terra Wag“ zúčastní výstavy “Žena a kvet“, ktorá sa uskutoční 2.10. – 6.11.2011 v Čadci.

PaedDr. Eva Lehoťáková veľmi fundovane odpovedala na otázky výtvarníkov týkajúce sa rôznych techník maľby. V ďalšej časti urobila odborné hodnotenie výtvarných prác, ktoré sa výtvarníkom veľmi páčilo a ocenili ho najmä preto, že získané poznatky môžu zúročiť pri ďalšej tvorbe. Vzácnej návšteve sme v mene združenia výtvarníkov poďakovali za odborný výklad a pomoc pri výbere diel na pripravovanú výstavu perokresbou Františka Tótha.

Ešte pred ukončením stretnutia sme sa dohodli na ďalšej zaujímavej akcii, ktorá sa uskutoční 10.8.2011 o 14:00 hod v KS Večierka pod vedením Evy Lehoťákovej, pod názvom „Výtvarné popoludnie“ (ako sa tvorí koláž). Všetci sme odchádzali plní dojmov, s pocitmi krásne prežitého popoludnia a odhodlaní zúčastniť sa ďalších spoločných akcií či už v KS Večierka alebo v KOS v Nitre.

Mária Lišková

Odbornicky_zNitry
4
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM