Zlatica Gregorová Samospráva

Ocenili najlepších žiakov: Úspešní pochádzajú z celého okresu

Čo nevidieť je tu koniec školského roka a s ním aj veľké letné prázdniny. Školáci sa už tešia, že si oddýchnu od školských povinností.

Ilustračný obrázok k článku Ocenili najlepších žiakov: Úspešní pochádzajú z celého okresu
Foto: Zlatica Gregorová

Deti sa budú môcť naplno venovať leňošeniu, kúpaniu, výletovaniu a ďalším svojim záľubám. Poniektorým oddych na konci školského roka spríjemnili i nedávne ocenenia.

Je príjemné, ak si akúkoľvek snahu a najmä tú v oblasti vzdelávania niekto všimne. Práve z tohto dôvodu – kvôli školským úspechom ocenili žiakov, ktorí svojimi výsledkami zviditeľnili nielen seba, ale i školu, ktorú navštevujú. V priestoroch Mestského úradu v Šali sa nedávno konalo slávnostné podujatie.

Ocenenia za skvelé výsledky

Kongresovú sálu šalianskeho úradu zaplnili žiaci, rodičia aj učitelia. Pochádzali nielen zo Šale, ale z celého okresu. Obrovskú snahu žiakov ocenila i viceprimátorka mesta Šaľa, Danica Lehocká, zdôrazňujúc, že ocenení žiaci dosiahli celoštátne aj veľké medzinárodné úspechy.

„Celookresné vyhodnotenie najúspešnejších žiakov sa uskutočnilo dňa 21. 6. 2016 v Kongresovej sále Mestského úradu z aprítomnosti predstaviteľov mesta i starostov obcí. Za  dosiahnuté výsledky v predmetových olympiádach a v postupových súťažiach na obvodnej,  krajskej aj na celoslovenskej úrovni  bolo  ocenených 7 študentov zo stredných škôl, 54 žiakov a 8 športových družstiev zo základných a zo stredných škôl a 36 žiakom z obecných základných škôl zo ZŠ s MŠ Vlčany, ZŠ s MŠ s VJM Vlčany, ZŠ Tešedíkovo, ZŠ s VJM Tešedíkovo,  ZŠ Horná Kráľová, ZŠ s VJM Diakovce, ZŠ s VJM Neded, ZŠ s VJM Žihárec," informuje školský web,edupage.org.

Víťazi v športe, speve i literatúre

Okrem ocenených žiakov z obcí šalianskeho okresu sa medzi úspešných prebojovali zo ZŠ J. Hollého, ZŠ a MŠ Bernolákova, ZŠ J. Murgaša, ZŠ J. C. Hronského, ZŠ Ľ. Štúra, ZŠ a MŠ P. Pázmánya, Základnej umeleckej školy a Spojenej strednej školy, Gymnázia J.F. Zvíťazili v speváckych, športových, recitačných a predmetových súťažiach.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM