Peter Štrbo Samospráva

Očakávania mesta v novom školskom roku: V prvých triedach bude viac žiakov

Mesto Šaľa predpokladá, že v budúcom školskom roku otvorí na svojich šiestich základných školách dvanásť tried pre prvákov. Ako informoval magistrát, v materských školách je v súčasnosti 212 predškolákov, čo je o 12 detí viac ako minulý rok.

Ilustračný obrázok k článku Očakávania mesta v novom školskom roku: V prvých triedach bude viac žiakov
Foto: Zuzana Jakubičková

„V evidencii obyvateľstva je 196 detí, ktoré dosiahnu vek šesť rokov k 31. augustu tohto roka a majú trvalý pobyt v Šali. Do prvého ročníka je priemerne prihlásených 18 až 25 detí z okolitých obcí. To znamená, že predpokladaný počet prvákov je do 221, kým v minulom roku to bolo 202,“ uviedol vedúci Školského úradu v Šali Michal Vrbovský.

Podľa predpokladaných počtov by sa tak mala otvoriť jedna trieda na ZŠ Bernolákova a jedna trieda na ZŠ s MŠ s vyučovacím jazykom maďarským. Po dve triedy sa otvoria na ZŠ Hollého a ZŠ Pionierska a tri prvácke triedy vzniknú na ZŠ s MŠ Horná a ZŠ Krátka, kde sa má otvoriť aj jedna trieda pre nadané deti. Zápisy prvákov sa budú na všetkých základných školách v Šali konať od 21. do 23. januára.

„Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky, ktoré k 31. augustu 2013 dovŕši šiesty rok veku. Základná škola pri zápise vyžaduje meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo a trvalé bydlisko dieťaťa, ako aj meno, priezvisko, adresu zamestnávateľa a trvalé bydlisko rodičov či iných zákonných zástupcov,“ pripomenul Vrbovský.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM