Peter Sýkora Futbal

Obstojná regionálna futbalová reprezentácia

Nebyť „výbuchu“ futbalistov Hornej Kráľovej v Leviciach a zaváhania Močenka doma mohla zavládnuť v šalianskom okrese väčšia futbalová spokojnosť.

Viacero mužstiev odohralo dôležité majstrovské duely, ktoré sa odzrkadlili nielen v bodových ziskoch, ale aj v posune víťazných kolektívov v majstrovských tabuľkách. Potešilo víťazstvo nášho najvyššieho mužstva v súťažiach Nededu v susedskom derby s Galantou, ale aj víťazstvo a jarná ofenzíva Tešedíkova v štvrtej lige. Ďalší náš regionálny zástupca v tejto súťaži H. Kráľová doplatila s favoritom v Leviciach na úzky hráčsky káder (tresty, zranenia). Nebodovali naši zástupcovia v piatej lige, keď najmä domáce zaváhanie Močenka s Váhovcami môže mrzieť. V nižších súťažiach potešil nováčik Kráľová n/V, ktorá je po výhre na prvom mieste, naopak zlú sériu chytila šalianska rezerva. Futbalisti Hájskeho opäť potvrdili, že doma sú silní a susedské derby v Seliciach sa skončilo deľbou bodov. V ďalšom derby Diakovce potvrdili rolu favorita a Žihárec si urobil v Dolných Lefantovciach z brány domácich „strelnicu“.

Výsledky z majstrovského futbalového víkendu: III. liga: NEDED – Galanta 2 : 0 (0:0) Kalmár, Kovács IV. liga: TEŠEDÍKOVO – N. Život 3 : 0 (1:0) Góra, Lalúch, Varkonda
Levice – H. KRÁĽOVÁ 8 : 1 (3:0) Kališ

V. liga: Tomašíkovo – VLČANY 2 : 0 (0:0)
MOČENOK – Váhovce 0 : 2 (0:0)

  1. trieda: ŠAĽA „B“ – Rumanová 1 : 2 (0:0) Sokol

    KRÁĽOVÁ n/V – Sľažany 3 : 0 (1:0) Szilágyi, Páldy, Gubov

  2. trieda: SELICE – TRNOVEC n/V 2 : 2 (1:1) Klačman Papp – Kukla, Bartuš

    HÁJSKE – Svätoplukovo 3 : 0 (2:0) Chudáčik 2, Hvizd

  3. trieda: DIAKOVCE – DLHÁ n/V 2 : 1 (1:1) Kotlár, vlastný – Meszároš

D. Lefantovce – ŽIHÁREC 0:8 (0:3) Vlčan 3, Szombati 2, Izsák, Ambruš, Negyedi

Vo víkendových majstrovských stretnutiach potešili úrovňou a gólmi nielen regionálne derby, ale aj zvýšený záujem futbalových fanúšikov o futbalové dianie.
Jozef Sklenár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM