Zlatica Gregorová Samospráva

Obce hľadajú dodávateľov: Musia zopakovať obstarávanie

V šalianskom okrese obce reagujú na výzvy a získavajú granty, či finančné prostriedky na ich rozvoj. Urobili tak v Nedede aj Hájskom.

Ilustračný obrázok k článku Obce hľadajú dodávateľov: Musia zopakovať obstarávanie
Zdroj: TASR

Nie vždy sa to podarí na prvýkrát. V júni tohto roka zverejnila obec Neded výzvu na predkladanie ponúk. Týkala sa opravy nededskej materskej školy. Výsledkom by bolo zateplenie budovy a teda „zvyšovanie energetickej účinnosti.“ Podľa zverejnených informácií Úradu pre verejné obstarávanie, obec plánuje vykonať stavebné práce od výmeny okien, cez modernizáciu vykurovacieho systému, vodných rozvodov, kanalizácie, plynofikácie až po kompletné zateplenie obvodových stien a strechy.

Predpokladaná hodnota zákazky, ktorá je súčasťou Operačného programu – Kvalita životného prostredia, Prioritná os: 4. Energeticky efektívne nízkouhlíkové hospodárstvo vo všetkých sektoroch, bola vyčíslená na 860 579,51 eur bez DPH. V uplynulých dňoch sa malo konať otváranie ponúk k zákazke. To sa však neuskutočnilo, pretože "Zmluva/časť nebola pridelená, zmenili sa okolnosti, za ktorých sa vyhlásilo verejné obstarávanie Verejné obstarávanie bude opakované po prepracovaní PD,“informuje Úrad pre verejné obstarávanie. Po zapracovaní všetkých požiadaviek tak bude môcť obec Neded opäť vyhlásiť verejnú súťaž.

Nedostali ponuku

Podobne i obec Hájske má v pláne úpravu objektu. Obsahom zákazky sú stavebné práce spojené so znížením energetickej náročnosti budovy miestneho kulturáku. Stavbou chcú znížiť prevádzkové náklady i vďaka lepším tepelnoizolačným vlastnostiam. Tie vzniknú novým opláštením aj modernizáciou interiéru kultúrneho domu. I v tomto prípade sa bude verejná súťaž opakovať. Do požadovaného termínu sa totiž žiaden stavebník neprihlásil.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM