Peter Štrbo Futbal

O víťazstve sme rozhodli v infarktovom závere

Futbalisti Dusla Šaľa sa v sychravom počasí tešili z dôležitého víťazstva nad Petržalkou, ktoré dosiahli v samom závere zápasu. Hrdinom zápasu bol dvojgólový Čirik.

Duslo mohlo hneď v úvode inkasovať, keď sa po chybe obrany rútil sám na brankára Hutta, ale mieril nepresne. Šaľania mali potom viac z hry, ale k vyloženej šanci sa nedostávali. V 22. minúte strieľal z diaľky Jurkemik, chýbala mu však väčšia presnosť. V 27. minúte po faule na Zajaca nasledoval priamy kop z kraja šestnástky. Loptu si postavil Čirik **a jeho strela presvišťala celou šestnástkou a zastavila sa až v sieti – 1:0 pre Šalu. Dlho sme sa však z vedenia netešili, keď už o 2 minúty po „závare“ pred našou bránou a viacerých nevydarených odkopoch vyrovnával **Kozák. V ďalších minútach prvého polčasu sme veľa šancí nevideli, hráči strieľali z väčších vzdialeností, no nepresne. O pekný moment sa postaral v 40. minúte Lalák, keď jeho jedovatá strela z 30 metrov letela tesne mimo brány. O malú chvíľu dobre „sadla“ strela aj Tomišovi, brankár Jenčo ju však kryl. Do šatní sa odchádzalo za nerozhodného stavu.

Druhý polčas sa začal za sprievodu dažďa, ktorý ustal až v závere zápasu. Už po troch minútach sme mohli strhnúť víťazstvo na našu stranu, keď po zlom vybehnutí Jenča centroval do šestnástky Zajac no Devečka zo siedmich metrov prehlavičkoval bránu. V ďalších minútach sme boli svedkami ošetrovania dvoch hráčov Petržalky. V 57. Minúte sa ocitol v šanci Lalák, s Devečkovou prihrávkou si však neporadil najlepšie a slabú strelu obrana odvrátila na roh. V ďalšom priebehu potom dostal domáci Tomiš v rozmedzí siedmich minút dve žlté karty a musel tak pod sprchy. Napriek vylúčeniu sa Šaľania stále snažili hrať aktívne a neskladala zbrane. Hostia museli v 76. minúte striedať, zraneného Huttu nahradil Hečko. O pár minút už strielal na bránu Kolmokova Augustín, nebezpečný pokus však zamieril tesne mimo domácej svätyne.

V záverečných minútach sa potvrdilo staré známe pravidlo „nedáš-dostaneš“, keď vo výbornej šanci Petržalčanov podržal našich Kolmokov, ktorý vyrazil strelu z blízka. V následnom protiútoku sa rútil sám na bránu hosti Toporčák, ktorého v šestnástke zozadu stiahol mladý Niňaj a rozhodca nariadil pokutový kop a zároveň vylúčil hráča hostí. Bežala vtedy 89. minúta. Penaltu bezpečne premenil Čirik, ktorý sa tak s dvomi strelenými gólmi stal hrdinom zápasu. V nadstavenom čase Šaľania kontrolovali hru a mohli sa tak tešiť zo zaslúženého a veľmi cenného víťazstva 2 : 1.

FK Slovan Duslo Šaľa – FC Petržalka 1898 2 : 1 (1:1)

**Góly: **27. a 90. Čirik (druhý z pok. kopu) – 29. Michal Kozák

ŽK: 60. Tomiš (SAL), 79. Toporčák (SAL), 90. Lalák (SAL) – 45. Galbavý (FCP), 83. Mikulič (FCP) ČK: 67. Tomiš (SAL) – 89. Niňaj (FCP) Rozhodovali: Kráľovič – Jankovič, Petríček, 352 divákov

FK Slovan Duslo Šaľa: Kolmokov – Jurkemik, Toporčák, Jakubička, Mihálik, Devečka, Lancz, Lalák, Čirik, Tomiš, Zajac (90. Fljaško), tréner: Dragúň

**FC Petržalka 1898: **Jenčo – Kozák (66. Jendrišek), Mikulič, Niňaj, Moravčík, Luhový, Galbavý, Augustín, Hutta (76. Hečko), Schustrík, Schranz, tréner: Goffa

Výsledky 21. kola:

SFM Senec – Fk Bodva Moldava 0 : 0 Tatran Liptovský Mikuláš – AS Trenčín 2 : 3 (0:2) MŠK Rimavská Sobota – FK Púchov 3 : 0 (1:0) MFK Ružomberok B – LAFC Lučenec 0 : 2 (0:1) Zemplín Michalovce – MFK Dolný Kubín 3 : 0 (2:0)

[center]Tabuľka po 21. kole[/center]

O víťazstve sme rozhodli v infarktovom závere
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM