Veronika Zeiselová Samospráva

O osude mesta chce rozhodovať menší počet ľudí: Kandidátov je podstatne menej

Voľby na post primátora a poslancov v našom meste sa nezadržateľne blížia. Kandidátov na predstaviteľov mesta je však podstatne menej ako pred poslednými voľbami.

Ilustračný obrázok k článku O osude mesta chce rozhodovať menší počet ľudí: Kandidátov je podstatne menej
Zdroj: Dnes24.sk

Už onedlho si budeme znova voliť primátora a poslancov mesta Šaľa. O post hlavy nášho mesta sa uchádza 5 kandidátov, na poslancov bude kandidovať 53 ľudí. Na poslanca kandiduje 16 nezávislých kandidátov a 37 ľudí, ktorých nominovali politické strany. Medzi kandidátmi o primátorské kreslo nájdeme 3 ľudí s podporou politických strán a len dvoch nezávislých.

Tento počet je však oveľa nižší ako pri posledných voľbách, ktoré sa konali v roku 2010. O kreslo primátora vtedy zabojovalo 8 kandidátov – sedem mužov a jedna žena. Z tohto počtu boli 3 kandidáti bez podpory politických strán. V roku 2010 súčasného primátora Martina Alföldiho nominovala koalícia SDKÚ-DS, KDH, jeho protikandidátmi boli Peter Andráši (SaS), Tibor Baran (Most-Híd), Jozef Grell (Smer-SD), Katarína Kleštincová (HZD) a traja nezávislí kandidáti Jozef Belický, Michal Lužica a Igor Klačko. Aktuálny zoznam kandidátov na post primátora Šale nájdete v článku – Poznáme mená kandidátov na primátora Šale: PREHĽAD, kto zabojuje o naše hlasy!

O poslanecké kreslá pred poslednými voľbami kandidovalo do miestneho zastupiteľstva až 87 kandidátov. Politické strany nominovali 37 kandidátov, ako nezávislí išli do volieb 16 kandidáti. Aj tu tak badáme rapídny pokles záujemcov a popredné miesta vo vedení mesta Šaľa. Kompletný zoznam kandidátov nájdete v článku – Začína sa boj o poslanecké kreslá: Prezrite si kompletný ZOZNAM zaregistrovaných kandidátov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM