Veronika Zeiselová Samospráva

O novej prednostke je rozhodnuté: Primátor návrhy komisie zmietol zo stola, rozhodol napokon sám

Na druhom tohtoročnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva v Šali predstavil primátor Jozef Belický aj ním vybratú novú prednostku mestského úradu. Na úrade pôsobí už dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku O novej prednostke je rozhodnuté: Primátor návrhy komisie zmietol zo stola, rozhodol napokon sám
Zdroj: Dnes24.sk

Vo štvrtok 26. marca počas mestského zastupiteľstva vystúpil primátor Jozef Belický pred poslancov. Oboznámil ich s organizačnými zmenami a výsledkami výberových konaní. Jeho hľadanie vhodného kandidáta na post prednostu mestského úradu trvalo naozaj dlho a sledovali sme ho spolu s vami.

V prvom kole výberového konania sa primátor nestotožnil s komisiou, ktorá toto konanie viedla. Preto primátor využil svoje právo a vyhlásil opäť druhé kolo. Ani v druhom kole sa primátor nestotožnil s výsledkom. „Na základe toho, že ani dve kolá výberového konania nepriniesli výsledok, ktorý by pre mňa bol býval dostatočný na to, aby som zabezpečil tak významnú funkciu, akou je výkon funkcie prednostu mestského úradu. Tak som sa rozhodol túto situáciu riešiť v rámci svojej kompetencie,“ vysvetlil na zastupiteľstve primátor. V pondelok 23. marca vymenoval do funkcie v súlade so zákonom o obecnom zriadení Janu Nitrayovú, ktorá pôsobila dovtedy na mestskom úrade ako vedúca oddelenia stratégií a komunálnych činností.

Foto: ilustračné

Zdroj: Jozef Belický

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM