Webnoviny - Rôzne

Nový závod vo Voderadoch za takmer 8 mil. eur

Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý predložila firma Uniform Color Company na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment - EIA), vďaka tejto investícii by malo vzniknúť 85 nových pracovných miest.

V Logistickom parku Voderady chcú spoločnosti Uniform Color Company a Washington Penn Plastic prevádzkovať priemyselno-skladovaciu halu za účelom spracovania surového plastového granulátu s cieľom jeho úpravy a následnej distribúcie pre spoločnosti, ktoré vyrábajú plastové výlisky prostredníctvom vstrekovacích lisov. Ako vyplýva z investičného zámeru, ktorý predložila firma Uniform Color Company na posúdenie vplyvov na životné prostredie (Environmental Impact Assessment – EIA), vďaka tejto investícii by malo vzniknúť 85 nových pracovných miest.

Závod pod názvom G3 Facility by sa mal rozprestierať na ploche takmer 39 tisíc metrov štvorcových. Výrobná časť by mala mať 8 tisíc metrov štvorcových podlahovej plochy a skladovacia časť by sa mala rozprestierať na ploche vyše 7 tisíc metrov štvorcových. Ročne by mali spoločnosti v závode vyrobiť viac ako 2 200 ton farebných plastových granúl a takmer 66 tisíc ton upraveného polypropylénu. S výstavbou závodu v Logistickom parku Voderady v blízkosti podniku spoločnosti Samsung LCD by sa podľa investičného zámeru malo začať vo februári budúceho roka. Ukončenie výstavby je naplánované o pol roka neskôr.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM