Veronika Zeiselová Samospráva

Nový šéf kultúry je známy: Riaditeľskú stoličku obsadí bývalý viceprimátor Šale

Mestské kultúrne stredisko bolo bez riaditeľa niekoľko mesiacov. Dnes už poznáme nového šéfa kultúry, ktorý kedysi pôsobil ako viceprimátor počas obdobia, kedy bol primátorom Tibor Baran.

Ilustračný obrázok k článku Nový šéf kultúry je známy: Riaditeľskú stoličku obsadí bývalý viceprimátor Šale
Zdroj: TASR

Mestské kultúrne stredisko fungovalo bez riaditeľa niekoľko mesiacov po tom, čo bývalá riaditeľka Ľudmila Iványová podala výpoveď. Bývalý primátor poveril zastupovaním riaditeľku Spoločenského domu Veča Máriu Šebokovú a rozhodol sa, že výberové konanie sa bude riešiť až po komunálnych voľbách v novembri.

V komunálnych voľbách sa vymenilo vedenie na radnici. Nový primátor Jozef Belický vyhlásil výberové konanie na pozíciu riaditeľa Mestského kultúrneho strediska Šaľa už v decembri. Do výberového konania sa prihlásilo 15 ľudí, z ktorých iba deviati splnili všetky požadované kritéria a postúpili do druhého kola. Uchádzači dostali za úlohu vypracovať projekt riadenia kultúry, ktorý následne mali odprezentovať komisii. Pred komisiu sa dostali iba štyria kandidáti. Úspešným bol František Botka, ktorého Šaľania poznajú ako viceprimátora počas vedenia mesta Tiborom Baranom.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM