Aktualizované Veronika Zeiselová Samospráva

Primátor Belický hľadá prednostu mestského úradu: Horúcich kandidátov je päť, dve mená sú už známe

Primátor Jozef Belický, ktorý sa ujal funkcie v decembri, vyhlásil výberové konanie na prednostu mestského úradu. Do výberového konania sa na začiatku prihlásilo deväť kandidátov, konečné číslo sa však zastavilo na päťke. Niektorých mená sú už známe!

Ilustračný obrázok k článku Primátor Belický hľadá prednostu mestského úradu: Horúcich kandidátov je päť, dve mená sú už známe
Foto: Stanislav Černák / Zdroj: Dnes24.sk

Výberové konanie vyhlásil primátor Belický ešte v decembri. V rámci svojej pracovnej náplne má prednosta na starosti koordinovanie i kontroly činnosti verejnej správy, tvorbu všeobecne záväzných právnych predpisov na úrovni samosprávy, či usmerňovanie a vedenie vnútornej kontrolnej činnosti u zamestnávateľa.

Uchádzači o miesto prednostu mestského úradu museli mať minimálne vysokoškolské vzdelanie 2. stupňa ekonomického alebo právnického smeru i manažérske vzdelanie a samozrejme aj rôzne osobnostné predpoklady.

Do výberového konania sa prihlásili deviati kandidáti, z ktorých však štyria boli vyradení pre nesplnenie niektorých podmienok. Najznámejšími tvárami, ktoré kandidujú, sú súčasná prednostka Daniela Vargová a poslanec mestského zastupiteľstva Róbert Andráši. V prípade, že by si Jozef Belický vybral práve Andrášiho, ten by sa musel vzdať svojho poslaneckého mandátu a do zastupiteľstva by sa dostal prvý náhradník. V prvom volebnom obvode boli na prvom mieste pod čiarou Igor Bečár a Róbert Tölgyesi, ktorí mali zhodne 636 hlasov. Náhradný poslanec by bol v tomto prípade vybraný losovaním. Ostatné mená kandidátov odmieta Jozef Belický zverejniť kvôli ochrane súkromia kandidátov, ktorí nepracujú v rámci samosprávy. Róbert Andráši a Daniela Vargová sa ku kandidatúre verejne priznávajú.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM