Zlatica Gregorová Kultúra

Novinky rozvlnia filmové plátno: KinoFest Šaľa 2017 sa začne už čoskoro

Po roku sa znova rozbehnú „filmové kotúče“ s dielami našich tvorcov. Bude sa totiž konať už tretí ročník tohto podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Novinky rozvlnia filmové plátno: KinoFest Šaľa 2017 sa začne už čoskoro
Zdroj: TASR

Filmový festival sa uskutoční, ako aj po iné roky, v priestoroch šalianskeho Domu kultúry. Na konci budúceho mesiaca, 30. septembra 2017 od 14.00 hod. si na svoje prídu milovníci skvelej réžie, či obdivovatelia známych hercov a herečiek. Podujatie sa bude konať pod taktovkou Mestského kultúrneho strediska.

Hrané filmy aj dokumenty

Ako konštatujú organizátori „KinoFest Šaľa je súťažný filmový festival zameraný na súčasnú tvorbu slovenských filmárov, ktorí dostanú možnosť prezentovať svoje krátke filmy.“ Na festivale sa predstavia maximálne pätnásť minútové hrané a dokumentárne filmy zo slovenskej produkcie. Ocenený bude najlepší film, najlepšia réžia, najlepší scenár a udelia aj Cenu diváka. Okrem prehliadky súťažných filmov sa budete môcť zúčastniť besedy s tvorcami filmov.

Aj tentoraz bude súčasťou programu Kvíz s Petrom Konečným a súťažnými otázkami pre prihlásené tímy. Ako povedala riaditeľka festivalu Miloslava Bartovicová „Súťažné tímy budú dvoja až štvorčlenné. Každé kolo kvízu bude zamerané na inú filmovú tematiku.“ Po skončení festivalu organizátori vyhodnotia a ocenia víťazné filmy tohto ročníka.

Program KINOFEST ŠAĽA 2017

  • Prehliadka súťažných filmov
  • Čiara (slovenský film)
  • Učiteľka (slovenský film)
  • Beseda s tvorcami filmov
  • Filmový kvíz Petra Konečného
  • Vyhodnotenie a ocenenie súťažných filmov

Čestným riaditeľom a predsedom poroty je Marek Majeský. Porota je zostavená zo skúsených filmových odborníkov. Záštitu nad KinoFestom prevzal primátor mesta Šaľa Mgr. Jozef Belický. Do súťažného kvízu s Petrom Konečným sa môžete prihlásiť na uvedenej emailovej adrese: bartovicova@sala.sk.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM